2012. július 26., csütörtök

Kenyeres tartalom jegyzék

Először is azzal kell kezdenem, hogy maga a kenyérsütés nem ördöngösség, de ahhoz, hogy finom kenyerünk legyen egy pici gyakorlat és az összetevők ismerete azért szükséges. Aztán ha rákaptunk a kenyérsütés ízére valószínű, hogy rabul ejt és soha többé nem fogunk lemondani róla. Nagyon sok oldalt áttanulmányoztam és majdnem elszédültem, ember legyen a talpán ha egy kezdő el tud igazodni és neki mer fogni ezek alapján a sütésnek. Ahány ember annyiféle összetevővel és mennyiséggel készülnek és mindenki a sajátjára esküszik. Megpróbálom az általam összeszedett, logikailag is sorrendbe tett, kenyérsütési útmutatót közzé tenni.

1. Liszt fajták itt 
2. Kovászfélék azaz lazító anyagok
  • Élesztős kenyerek itt
  • Kovászos kenyerek   - Etetgetős hosszú kovász. itt
                                              - Esti kovász = gyors kovász ebből vehetünk el kovászmagnak. itt
                                              - Öreg tészta - elő tészta - nyanya. itt
                                              - Indító kovász (etetni is lehet). itt
                                              - thog (általában süteményekhez) itt

Szerkesztés alatt!    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése