2012. szeptember 30., vasárnap

Almás pite vagy mese almás

 Hozzávaló
  • 50 dkg liszt
  • 15 - 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 csipet só
  • 15 dkg zsír
  • 1 egész tojás
  • 2 dl tejföl
Töltelék
  • 1 - 1,5 kg alma
  • ízlés szerint cukor
  • 2 tk örölt fahéj
Elkészítés

Az almát megmosom, lereszelem de a reszelőnek nem a legfinomabb részével. Ha kemény  az alma akkor előpárolom, ha nem akkor levétől kinyomkodom (azt megiszom) és utána ízesítem be. A tészta hozzávalóiból egy kellemesen gyúrható tésztát állítok össze (amennyiben nagyon édes az alma akkor a tésztába csak 15 dkg cukrot teszek) és két egyenlő részre osztom. Egy 34x33 - s tepsi aljára teszem kinyújtva az egyik lapot, arra zsemlemorzsát vagy darált diót és erre terítem rá az almát, amit ismét megszórok kevéske zsemlemorzsával vagy dióval. Erre borítom a kinyújtott másik tésztalapot. Lekenem tojás sárgával megszurkálom villával több helyen. 180 C° -a beállított sütőbe teszem és szép barnásra sütöm. Körülbelül 45-50 perc. Csak langyosra kihűlt állapotban szeletelem és megszórom porcukorral a tetejét.



2012. szeptember 26., szerda

Rozskovászos 2 kg-s kenyér

Nagyon sok kovászom lett az etetés során, ezért úgy döntöttem ne kelljen kiönteni,  kiszárítom és üvegben hosszú ideig tárolhatom. Így nem kell aggódnom, hogy bedöglik a kovász vagy, hogy nincs kovász pedig ilyen kenyeret szeretnék sütni. Ezzel a módszerrel még nem sütöttem kenyeret. A kovászkészítés itt található.Ez a kovász lett kiszárítva és kávédarálón porrá darálva. Zárt üvegben a szekrénybe teszem és bármikor aktiválhatom.


Hozzávaló

1. nap a kovász felélesztése

  • Szárított, etetett kovászporomból 1 ek
  • 1 dl víz
  • 2 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • borsónyi élesztő
Az anyagokat összekeverem és a konyhapulton hagyom zárt edényben másnap reggelig. Minimum 12-16 órát.







2. nap a kovász indítása (aktívvá tétele)
  • az összes fenti kovász
  • 18 dkg BL55 sima liszt
  • 1,5 dl víz
  • 1 tk cukor
Összekeverem az anyagokat és zárható edényben a pulton hagyom addig, amíg buborékolni kezd, majd a hűtőbe teszem másnapig a felhasználásig.






3. nap a sütés napja ekkor a kenyér végleges összetevőit mérem ki.
  • a 2. napi kovászból kimérek 40 dk-t a többi vissza a hűtőbe
  • 1 kg BL80 kenyérliszt
  • 2,4 dkg Himalája só (ha lehet ne legyen jódozott)
  • 6 dl víz 
Lényeg, hogy az átgyúrásokat és a hajtogatásokat enyhén olajozott kézzel és felületen végeztem.Csak az utolsó formázásnál liszteztem enyhén az asztalt.
Bedagasztja a gép
30 percenként jól átgyúrom
Konyharuha és fólia alatt kel
Hólyagokat fújogat









Minden órában 1x hajtogatom










Fentről-le és lentről -fel, majd jobbról balra.
Tehát 3x hajtogatom.





Megformázom és kelesztem

Megformázom, kukoricaliszttel bőven behintett kelesztőbe teszem és a duplájára kelesztem.








2 óra múlva így néz ki. Mehet a sütőbe






Ebben a wokban sült meg a kenyér. A sütőt felfűtöm 260C°-a a wokkal együtt. A sütő aljára helyezett edényben lévő vízzel folyamatosan gőzösítem a sütőt.Közvetlenül sütés előtt papírt teszek a wokba és óvatosan átborítom a kelesztőből a tésztát. Egy vágást ejtek a tetején és mehet a forró sütőbe.Fedetlenül ezen a hőfokon sütöm 10 percet, majd 200C°-on 1 órát. A vizet eltávolítom és még 30 percet ezen a hőmérsékleten tovább sütöm.


Lepermetezem vízzel. Rácson hagyom minimum1 órát hűlni. Nagyon hangosan beszélgetett a kenyér és közben csodálatos kenyér illatot árasztott.

2012. szeptember 22., szombat

Sajtos - sonkás csücsök

Hozzávaló
  • 80 dkg BL 55 liszt
  • 0,5 l langyos tej
  • 1,5 dl olaj
  • 1 ek só
  • 4,2 dkg élesztő (Lidl)
  • csipet cukor
      Töltelék
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg reszelhető sajt
  • 20 dkg sonka (Feketeerdei Lidl) apró kockára vágva
  • tojásfehérje a kenéshez 
  • szezámmag a szóráshoz
Elkészítés

A tészta hozzávalóit bedagasztom, majd míg a tölteléket elkészítem addig letakarva pihen.Kétfelé veszem vékony téglalappá (próbáljuk meg tényleg téglalapra nyújtani) nyújtom. Megkenem a vaj és a tojássárgája keverékének a felével, megszórom a sonka majd a sajt felével. Feltekerem, kissé ellapítom, megkenem a tojásfehérjével, megszórom a szezámmaggal és háromszög alakúra darabolom. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem 20-30 percet kelesztem. 200 C° -a előmelegített sütőben 20-25 percet sütöm egyesével. (2 nagy tepsi süti lesz). Ha a két tepsit egyszerre, akkor légkeveréssel mint most, akkor 175-180 C°- n 20 - 25 percig, de mindenképpen amíg szép piros nem lesz.



2012. szeptember 19., szerda

Búvár túrós vagy boci szelet

Pár évvel ezelőtti Príma Konyha újságban búvár túrósként jelent meg ez a recept. A különbség csak annyi, hogy muffin formában lett sütve akkor. Most viszont az összetevőket változtattam egészségesebbre.
Zárójelben az általam megváltoztatott összetevők vannak.

Hozzávaló
  • 4 db tojás szétválasztva
  • 11 ek cukor (Xilit)
  • 11 ek olaj (10 ek kókuszolaj)
  • 15 ek tej
  • 15 ek liszt (teljes kiőrlésű tönkölyliszt)
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
      Töltelék
  • 50 dkg túró
  • 4 ek búzadara
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg cukor (Xilit)
  • 1 cs vaníliás cukor (-)
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítés

Először a tölteléket készítem el. Egyszerűen jól összekeverem a felsorolt anyagokat. Tésztához a tojásokat szétválasztom és a sárgájához öntöm a cukrot-olajat-tejet. Kézzel vagy géppel alaposan kikeverem. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elegyítem és az előzőhöz keverem, csomómentesre. A tojás fehérjéket kemény habbá verem és két részletben, először egy kevés habbal fellazítom a masszát, majd a többi habot óvatosan forgatom bele a masszába. A habverőt nem ütögetem az edény oldalához! (Összeeshet a tészta). Az egész tésztát egy sütőpapírral bélelt 38x22 -s tepsibe öntöm, amire evőkanál segítségével ráteszem a tölteléket. Előmelegített sütőben 180C ° -n 30-35 perc alatt elkészül. Kihűlve szeletelem fel. Azért búvár túrós mert a túró belesüllyed a tésztába.


2012. szeptember 11., kedd

Joghurtos óriás kifli

Nagyon sok kovászom volt a hűtőben. Sajnáltam volna a csatornába küldeni, ezért arra gondoltam, hogy megszárítom, porítom és zárt edényben hosszabb ideig tárolhatom majd. Szárításról majd később írok.

Igen ám de az üvegből sem tudtam az egészet kiönteni, ezért az üvegben maradotthoz hozzáöntöttem 2 dl vizet, 1 tk cukrot és 2 ek lisztet. Nem tudtam milyen erős a kovász ezért 0,5 dkg friss élesztőt is belekevertem a biztonság kedvéért.




Amikor belekerült az élesztő is így felhabzott a kovász.








Hozzávaló
  • a fenti kovász itt található az alapkovász
  • 50 dkg Gutai BL 55 liszt
  • 2 tk só
  • 2 ek igazi görög natúr joghurt
  • 2 ek burgonyapehely
  • 1/2 ek olaj
  • 1 dl víz
Elkészítés
Ezeket az anyagokat a dagasztóval bedagasztatom. Gépben hagyom 20 percig, majd olajos felületen jól átgyúrom és kelesztőben duplájára kelesztem kb 1 óra. Rásegíthetek ha a sütőbe 30-50 °C -n letakarva kelesztem. Lisztezett felületen 4 egyenlő (óriás kifli lesz) vagy 8 egyenlő (normál kifli lesz) részre osztom és kifliket sodrok belőle így. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem és duplájára kelesztem. A sütőt 180 - 200 °C -a felfűtöm a kifliket lekenem tejjel, tetejüket megszórom (durva só, szezámmag, lenmag stb) magokkal. Beteszem a kifliket sülni de egyben a sütő aljába löttyintek 0,5 dl vizet. 20-30 perc alatt szép pirosra sütöm.


2012. szeptember 9., vasárnap

4. Kovászos kenyerem

Hozzávaló

Indító kovász
  • 10 dkg aktív rozskovász (készítése itt)
  • 3 dl langyos víz
  • 20 dkg BL 55 liszt
Sütés előtti este összekeverem, lefedve egyenletes hőmérsékletű helyre teszem, hogy elkezdjen dolgozni.

Másnap reggel összeállítom a következő anyagokból a kenyértésztát.
  • az összes kovász (50 dkg)
  • 40 dkg BL 55 liszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 tk só
  • 1.5 - 2 dl víz
Elkészítés

A végleges tészta hozzávalóit kenyérdagasztóba teszem és 20 percig dagasztatom. Átteszem kelesztő tálba és az alábbi műveleteket végzem el a tésztával, 20 perc múlva.
  1. Átgyúrom olajozott felületen, majd 20 perc pihi lefedve
  2. Átgyúrom olajozott felületen, majd 20 perc pihi lefedve
  3. Átgyúrom lisztezett felületen, majd 20 perc pihi lefedve
  4. Hajtogatom a tésztát lentről-fel, fentről - le, jobbról-balra, balról jobbra, majd 30 perc pihi, lefedve
  5. Hajtogatom a tésztát lentről-fel, fentről - le, jobbról-balra, balról jobbra, majd 30 perc pihi, lefedve
  6. Gyengéden átgyúrom a tésztát és 1 órát lefedve kelesztem
  7. Megformázom a tésztát és kukorica liszttel bőven megszórt szakajtóba teszem, hajtással lefelé. Letakarva 2,5 - 3 órát kelesztem. 
  8. A sütőt 230 °C -a felfűtöm és a papírral bélelt fedeles jénaiba fordítom a tésztát, felületét több helyen bevágom, vízzel jól lespriccelem a kenyeret és a jénai tetejét belülről. Beteszem a sütőbe és 1 órát fedő alatt és még fedő nélkül 10 percet, de legalább is addig, amíg szép ropogós pirosra meg nem sül.
  9. Rácsra teszem hűlni. Tetejét vízzel lelocsolom. Szépen beszélget a kenyér. És csodálatos illatot áraszt.
1 óra kelesztés után
2,5 - 3 órát kell kelnie
A végeredmény megszegve



Gyors reggeli zsemle

Kipróbáltam egy új kovászt, de biztosan elrontottam valamit, mert nem kelt meg a kenyér úgy ahogyan kellett volna. Azért (nem tudom miben is reménykedtem) mégis beraktam sülni, hát szegénykém úgy nézett ki mintha Józsi ment volna át rakta úthengerrel. Sajnos el kellett válnunk és a szemetesben kötött ki. Szombat este volt egy szelet kenyér nélkül. De most még a mélyhűtőben sem volt lefagyasztva egy szelet sem.. Nagyon megörültem mikor rátaláltam erre a receptre ezen az oldalon. Így nyugodtan tudtam nekilátni némi változtatással, vasárnap reggel a friss zsemle sütésének.

Hozzávaló
  • 40 dkg BL 55 liszt
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 kk sikér
  • kb 2,5 dl víz
  • 1 ek olaj
 Elkészítés

A dagasztóval bedagasztatom a tésztát, kelesztőbe átteszem és a duplájára kelesztem. Gyengéden átgyúrom, (tényleg gyengéden) 10 percet pihentetem.
Kukoricalisztes asztalon 1,5 cm vastagra nyújtom a tésztát és egy 8 cm átmérőjű szaggatóval 9-10 db zsömit szaggatok. A maradék tésztát összegyúrom és abból is készítek. 
1/2 órát pihentetem egy papírral bélelt tepsin a kiszaggatott zsömiket. Előmelegítem a sütőt közben 250 °C-a és 10 percig az egyik felét majd megfordítva egyenként a másik felét is 8-10 percig sütöm. Én légkeveréssel sütöttem és figyeltem, hogy szépen pirul -e.




2012. szeptember 7., péntek

Durum pizza

Nagyon izgatta a fantáziámat a durum lisztből készülő kelt tészta milyensége. Az olaszok ezt a lisztet használják gyakorlatilag minden tésztájuk elkészítéséhez. Jobb tulajdonságokkal rendelkezik mint a sima liszt, sokkal lassabban szívódik fel, ezért a cukorszintet sem hirtelen emeli meg, tojás pedig egyáltalán nem kell az elkészítéséhez. Teljesen meglepődtem, hogy milyen kellemes tésztát lehet gyúrni belőle minden erőfeszítés nélkül, továbbá nagyon vékonyra lehet nyújtani.



Hozzávaló
  • 40 dkg durum liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő ( vagy szárított )
  • 1 cs tk Xilit ( vagy cukor )
  • 2 tk Himalája só ( asztali só )
  • 2 ek kókuszolaj (napraforgóolaj )
  • 2-2,4 dl langyos víz
A töltelék ízlésednek megfelelően bármi lehet. Ezt a pizzát most bolognai szósszal és rá reszelt sajttal töltöttem meg.

Elkészítés

A liszt közepébe mélyedést készítek, beszórom a sót, cukrot és az elmorzsolt élesztőt. Ráöntöm a víz felét és egy kicsit megfuttatom az élesztőt. Ha már habos egy kicsit, hozzáadom az olajat és óvatosan adagolva a többi vizet. A víz mennyiségénél figyelni kell! Egy nagyon kellemesen lágy tésztát kapok amit lisztezett felületen 6-7 db - ra osztok, gömbölyítem és letakarva 10 percet pihentetem. Egyenként hosszúkás oválisra nyújtom, felére kerül a töltelék a másik felét rácsozóval bevágom. A töltelék körül vízzel lekenem majd a rácsozott részt a töltelékre hajtom, szélét körbe jól összedolgozom. Tetejét egész tojással kenem és papírozott tepsiben, előmelegített sütőben 200 °C - on piros, ropogósra sütöm 20 perc alatt.

Kel az élesztő
7 gombócra osztottam

Tölteléket rátettem

Sütőpapíron sorakozva

Kész és nagyon finom.


2012. szeptember 5., szerda

Sós sajtos kiflik

Hozzávalók
 
·         50 dkg sima liszt
·         4,2 dkg élesztő (Lidl)
·         3 dl savó vagy tej(vagy 10g édes savópor 3 dl vízben feloldva)
·         1 tk cukor
·         1 tk só
·         1 dl olaj
 
Töltésre
·         olvasztott margarin
·         fűszeres krémsajt (Lidl) vagy amit szeretnénk
 
Tetejére
·         1 felvert tojás
·         szezámmag vagy reszelt sajt
 
Elkészítés
 
A tészta hozzávalóit dagasztógépbe teszem, vagy kézzel készítem el, úgy, hogy az összes anyagból egy nagyon finom lágy kelt tésztát dolgozok össze. Ezután duplájára kelesztem, kb ½ óra alatt megnő egyenletes hőmérsékleten.
 Lisztezett felületre borítom és 4 egyenlő darabra vágom.
Majd mindegyiket egymás után kör alakra nyújtom, megkenem olvasztott margarinnal. 12 szeletre vágom és a háromszög rövidebb oldalára teszem a tölteléket.
Ettől az oldaltól tekerem fel, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, 30 percig pihentetem.
Amíg a sütőt 180 C° - ra előmelegítem, addig lekenem felvert tojással a tetejüket és szezámmaggal vagy reszelt sajttal szórom meg. 30 percig vagy szép sült felület eléréséig sütöm.

Sajtos rúd

 Hozzávaló
  • 40 dkg liszt 
  • 6 ek tejföl (csapott)
  • 30 dkg margarin 
  • 1 ek (csapott)
  • 15 dkg reszelt sajt
Tetejére
  • 1 egész tojással kenni 
  • 10 dkg reszelt sajt
 Elkészítés 
A lisztben a sót elkeverem majdmargarint gyorsan elmorzsolom (késes robottal a leggyorsabb) a lisztben.Hozzáadom a reszelt sajtot és a tejfölt (ajánlom először csak 5 ek tejfölt tegyünk bele és ha igényli a tészta akkor adjuk hozzá a maradékot). Nagyon gyorsan összeállítom a tésztát mert hamar megolvad. Hűtőbe teszem. (Előtte levő napon is elkészíthető a tészta). Lisztezett deszkán1,5 cm-re nyújtom, derelyevágóval 7-8 cm-re darabolom, egész tojással kenem és reszelt sajttal bőven szórom.Előmelegített 180 C° - n 15-20 percig sütöm.Másnap sokkal finomabb ropogósabb mint a sütés napján. Latsia receptje nálunk nagyon bevált.
 

Popsi torta fiam 27. szülinapjára

Életem első tortája, ami eltér a hagyományostól. Nagy izgalmamban nem is jegyeztem le az összetevőket ezért csak a képet teszem fel. A lényeg, hogy nagyon jól sikerült. Nem is az íze, hanem a formája nyűgözte le az ünnepeltet aki nagyon örült.



Azt hiszem a tortaszobrászat nem igazán az én műfajom. Nagyon örültem, hogy ilyen jól sikerült, de nem válik a kedvenc elfoglaltságommá.

Arab kávétorta 2

Hozzávaló 


Tészta
•    25dkg cukor vagy 3 ek Xillit
•    6 tojássárgája
•    5 dkg reszelt étcsokoládé
•    2 ek finomra darált őrölt kávé
•    ½ csomag sütőpor
•    4 ek liszt
•    6 db tojásfehérje keményre verve

Krém
•    1 zacskó főzős pudingpor (vaníliás,tejszínes, puncs)ízlés szerint
•    3 dl tej
•    3 ek Xilit
•    ½ margarin
•    4 ek tejföl
Csokidísz:  4 dkg étcsoki + 1 ek olaj

Elkészítés 

1.    A tészta hozzávalóiból piskótát sütök (kb 20 perc alatt) egy kör alakú tortaformában. Amíg hűl, a tészta elkészítem a krémet.
2.    A Xilittel elkeverem a pudingport, felöntöm a tejjel majd kemény pudinggá főzöm. Még forrón belekeverem a tejfölt. Amíg hűl, többször jól átkeverem. A langyos pudinghoz teszem a lágy margarint és simára keverem és a tészta tetejére kenem.
3.    Vízgőz felett felolvasztom a csokoládét, belekeverem az olajat és ezt folyatom a krém tetejére. Hideg helyen dermesztem. Hamar megköt.

Arab kávétorta 1



Hozzávaló

Zárójelben a diabetikus változat!
Tészta
•    25 dkg cukor vagy (3 evőkanál Xilit )
•    6 tojássárgája
•    ½ csomag vaníliás cukor (nincs)
•    5 dkg reszelt étcsokoládé
•    2 ek finomra darált őrölt kávé
•    ½ csomag sütőpor
•    4 ek liszt
•    6 db tojásfehérje keményre verve
Krém
•    15 dkg porcukor vagy (3 ek Xilit)
•    1 egész tojás + 3 sárgája
•    1 csomag vaníliás cukor (nincs)
•    2 dl tej
•    2 ek erős főtt feketekávé vagy 2 tk nescafé
•    5 dkg keserű csokoládé
•    20 dkg margarin

Elkészítés

1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütök (kb 20 perc alatt) egy kör alakú  tortaformában. Amíg hűl, a tészta elkészítem a krémet.

2. A cukrot a tojássárgájávalés a tojással 1 csomag vaníliás cukorral és a tejjel állandó keverés mellett sűrűre főzöm. Időközben hozzáadom a kávét és a csokoládét. Amikor kihűlt a krémhez keverem a margarint. Ezzel töltöm és vonom be a tortát.

2012. szeptember 4., kedd

Fanta vagy Mirinda szelet

                                                                 A tepsi mérete irányadóként: 22 x 38 cm-s.
Hozzávaló
 
Tésztához
  • 6 db tojás sárgája 
  • 3,5 ek porcukor 
  • 4 ek liszt 
  • 1 cs. sütőpor
  • 0,75 dl étolaj (nincs 1 dl)
  • 1 ek. kakaó 
  • 6 tojás fehérje keményre verve
Túrókrém 
  • 25 dkg margarin 
  •   8 ekporcukor 
  •   ½ kg túró
Felső réteg 
  •  2 cs főzős vaníliás pudingpor 
  •  8 ek kristálycukor 
  •  7 dl Fanta szénsavas üdítő

Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól összedolgozom és a végén belekeverem a felvert fehérjét óvatosan. Előmelegített sütőben megsütöm a tésztát és teljesen kihűtöm. Tűpróba! Jól kikeverem a túrókrémet és a kihűlt tésztára egyenletesen rákenem. A felső réteghez az anyagokat csomómentesre keverem és sűrűre főzöm. Amikor kezd kihűlni a túró tetejére öntöm. (Vigyázz! Önthető legyen! Hamar dermed!)

Imádott zserbónk

Hozzávaló
A tésztához
  • 1/2 dl tej 
  • pici cukor az élesztő felfuttatásához 
  • 2,5 dkg élesztő 
  • 50 dkg liszt 
  • 25 dkg margarin 
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db egész tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor 
  • csipet só
  • 1 dl tejföl
A töltelékhez
  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 30 dkg házi sárgabarack lekvár
A mázhoz
  • 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 1 - 2 ek étolaj

 Elkészítés
A cukros  tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a porcukrot a sót az élesztős tejet a felvert tojást a vaníliás cukrot a tejfölt és cipót formálok belőle. Nagyon szép tésztája lesz. A töltelékhez a diót ledarálom belekeverem a porcukrot és a citrom reszelt héját, és három egyenlő részre osztom. Kibélelek sütőpapírral egy 30x40 es tepsit. A cipót 4 egyenlő részre vágom, és gömbölyítem őket. Lisztezett deszkán kinyújtom az első tésztát tepsi nagyságúra majd beleterítem a tepsibe megkenem a baracklekvár 1/3 részével megszórom a diós röltelék 1/3 részével. Kinyújtom a második gombócot  beleterítem a tepsiben lévőre és lekenem a megmaradt lekvár felével majd a diós töltelék felével megszórom. A harmadik tésztával is így teszek, rákenem a lekvárt és rászórom a diós tölteléket. Kinyújtom a 4. tésztát és a tepsiben lévők tetejére teszem, a szélét egy kicsikét lenyomkodom  villával megszúrkálom és 1 órát langyos helyen letakarva kelesztem. 180 C° -ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni. A csokoládét apró darabokra töröm és vizgőz felett felolvasztom belekeverem az 1 - 2 ek olajat majd a tészta tetejére simítom. Hagyom megdermedni hűvös helyen de nem a hűtőben. Meleg késsel óvatosan szeletelem.
 
Négy egyenlő részre osztott tészta
 
Lekvárral kenni 3 lap tetejét
                                               Majd darált dióval is megszórni mind a 3 lap tetejét
                                                     A 4. lappal befedni és csokimázzal bevonni