Ez a kenyérrecept Szalmási Mihályné Jolikától származik. Olyan sokan elkészítették, hogy a sorból nem maradhattam ki én sem.
Hozzávaló
• 90 dkg sima liszt
• 15 dkg kukoricaliszt• 4 csapott tk só
• 1 ek maláta szirup vagy 1 ek cukor
• 3 ek olaj
• 2 dkg élesztő
• 4 ek joghurt
• 4,5 dl langyos víz
Elkészítés
A kenyérsütőbe teszem az összes anyagot, a folyadékot alulra és 20 perc alatt bedagasztatom a tésztát. Kelesztem 1 órát langyos helyen, majd kétfelé osztom. Kettő darab kenyeret vagy egy kenyeret és 2 db csillagot formázok belőle. Előmelegített, gőzös sütőben 230 C°-n a kenyeret 40-50 percig, a csillagot 30-40 percig sütöm. Rácson hagyom kihűlni de előtte lespriccelem vízzel a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése