Hozzávaló
- sárgarépa
- zöldség
- karalábé
- üvegenként csipet só
- tiszta víz
Megtisztítom és megpróbálom egyformára felaprítani a nagyon zsenge zöldségeket. Üvegbe teszem egy csipet sóval hintem mindegyik tetejét, majd felöntöm vízzel. Kochen / 90 perc alatt készítettem el.
Készült
- kockázott karalábé, főzeléknek
- kockázott vegyes zöldség, karalábéval
- kockázott vegyes zöldség
- kockázott vegyes zöldség, zeller levéllel
- kockázott sárgarépa
- julienre vágott sárgarépa, kínai ételhez
- bébirépánál egy kicsit nagyobb répa és zöldség egyben
Mi lehet a hiba, ha egy héttel a befőzés után felforr? Lehet, hogy túl megtömtem az üveget, és kevés levegő maradt a vákuumnak? Én csak sima lábosba "automatáztam" , gépem még nincs. Köszönöm: Fruzsi
VálaszTörlésSimán dunsztoltad, és ha jól olvasom, akkor egy csepp tartósítószer sincs benne? Ez nagyon jó dolog lenne!
VálaszTörlésNem kell felforralni?
VálaszTörlésEleve nem jó megoldás .Mert a vizet fel kel forralni ,a zöldséget meg kell főzni a kicsi só rendben Meg tartósító is kell egy kicsi .Ha a víz nincs felforralva természeténél fogva poshadi kezd a benne levő dolog
VálaszTörlésHa befőzőautómatát használsz nem kell tartósító ,vizet nem kell forralni és nem kell meggyőzni a zöldséget.
VálaszTörlésSzia 90 perc de a hőfok mennyi volt??
VálaszTörlésKochen/90-re állítjuk az automatát. A kochen a hőfok!
Törlés