Hozzávaló
- 1 db nagy dobozos kefir ( továbbiakban ez a pohár a mérőeszköz)
- 1 pohár kristálycukor
- 1/2 pohár olaj
- 2 egész tojás
- 1 pohár sima liszt
- 1 pohár rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- pici só
- 1,5 kg magozott meggy (lehet befőtt és más gyümölcs is csak savanykás legyen)
Elkészítés
Az első 4 összetevőt alaposan kikeverem. A 2 féle lisztet a vaníliás cukorral és a sütőporral a pici sóval elkeverem, majd folyamatos kavarás mellett az előzőleg kikevert anyaghoz öntöm. Vigyázz ne legyen csomós. Sütőpapírral bélelt (vagy vajazott lisztezett) tepsibe öntöm. A gyümölcsből 2 maréknyit félreteszek, a többit óvatosan a krémes masszába keverem és a félretett gyümölcsöt a tetejére szórom. 175 C°-a előmelegített sütőben 23x38-cm tepsiben szép pirosodásig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése