Folyamatosan kipróbálom a gép mellé kapott kis könyvben lévő recepteket, amivel rendkívül meg vagyok elégedve.Ez a leves került ma sorra mert kaptam szárított trombitagombát akcióba az egyik multinál. De természetesen el is maradhat belőle ez gomba vagy másik fajta is rakható bele!
Hozzávaló
- 60 dkg tarja kockázva
- 10 dkg füstölt húsos szalonna
- 3 db sárgarépa kockázva
- 0,5 kg fejtősbab akár mélyhűtve (vagy szárazbab amit főzés előtt beáztatsz)
- 2 nagyobb fej vöröshagyma felaprítva
- 3 dundi gezezd fokhagyma egészben
- 3 db babérlevél
- 2 tk tárkony
- 2 szál zeller
- 3 tk pirospaprika
- 3 tk só
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt bors
- 1 ek piros arany csemege vagy csípős ha szereted
- 10 dkg trombitagomba (el is maradhat)
- 8 mérőedény víz
Elkészítés
Minden hozzávalót megtisztítok, felaprítok és a gépbe rakom. Jól
átkeverem és felöntöm a vízzel. Ha bővebb vízzel szeretnéd akkor tegyél
több vizet bele de vigyázz a gép leírásánál megengedett feltöltési
szintre.Lezárom, elindítom a BEAN = Bab programmal a gépet és ha sípol
kész az étel és tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése