Sok helyen találkoztam már ezzel az amerikai palacsintával, de jómagam nem készítettem még. Leves mellé édességre vágytunk, gondoltam nosza itt a ragyogó alkalom, megsütöm. Mi tagadás már nem szoktam 20-25 palacsintánál többet sütni és bizony el is ment a kedvem a tűzhely melletti ácsorgástól. Egy jó pár palacsinta kisütése után gondoltam egyet és mint a smarnit egy kis olvasztott vajra öntöttem a maradék tésztát. Hagytam pirulni, majd megfordítottam és mikor már nem volt folyós akkor fakanállal összeszabdaltam és még egy kicsit pirítottam. Nekem nagyon tetszett ez a megoldás is.
Hozzávaló
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 ek kristálycukor vagy Xillit
- 1 kiskanál só
- 6 dl tej
- 3 db tojás szétválasztva
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- bármilyen lekvár vagy amivel szeretitek
Az olvasztott margarinba keverem a cukrot és a tojások sárgáját. A lisztet elegyítem a sóval és a sütőporral. A vajas masszába öntöm a lisztet, melyet a tej fokozatos hozzáadásával folyamatosan keverek. Keményre verem a tojások fehérjét és a lisztbe óvatosan beleforgatom. Serpenyőben kevés olajon kicsi korongokat sütök. Lekvárral tálalom. Receptet itt találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése