a tésztához
- 10 dkg alakor (ősbúza) fehér liszt
- 10 dkg tönköly fehér liszt
- 10 dkg tönköly teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 20 dkg kókuszzsír
- 2 csipet só
- 1 sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 2 db egész tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 2 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
- 24 db Stevia édesítő tabletta összetörve
- 2 ek kefír
- 60 dkg - 1 kg érett szilva
- 1 kupak ecet (a zöld flakon, amiben árulják)
- 1- 1,5 zacskó főzős vaniliás pudingpor
- 1 dl víz a szilvához
- 0,5 dl víz a pudinghoz
- 6 ek Xilit vagy ízlés szerint
- 1 ek zabkorpa
Elkészítés
1. A lisztekhez
adom a sót, sütőport és a szódabikarbónát a fűszereket valamint a citrom
héját. Hozzáadom a kókuszzsírt is amit a liszttel elmorzsolok, gyorsan
egyneművé gyúrom, hogy ne melegedjen át. Fóliába téve 1 órát a hűtőbe
teszem, addig elkészítem a tölteléket.
2. A töltelékhez a
szilvát darabolom és 1 dl vízbe + ecet felteszem 20 percre főzni, majd merülő
mixerrel pürésítem. A pudingport 0,5 dl vízben a Xilittel elkeverem és a szilvához öntöm, amivel csak épp egy kicsit
összeforralom, hagyom kihűlni.
Összeállítás
Belenyomkodtam a tészta 2/3 - át a papírozott formába, villával megszurkáltam és a zabkorpával megszórtam. Rákerült a szilvapuding, erre pedig a tészta 1/3 részéből készített rács. 180-200 C° -a
előmelegített sütőben 22-30 perc alatt készre sütöttem.Tölthető bármilyen édes töltelékkel. Amennyiben vékonyabb tésztát szeretnél, készítsd nagyobb formában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése