Hauser mini grillben készítem újabban a napi ételeimet, mert a fiatalok kirepültek, feleslegesnek tartom 1 személyre a 60 literes sütőt felfűteni. Ha jönnek és anya kosztjára vágynának akkor természetesen üzembe helyezem a nagy sütőt.
Hozzávaló
- 40 dkg darált sertéscomb (jelen esetben, de bármilyen hús lehet)
- 1 gyerekökölnyi vöröshagyma nagyon apróra vágva (ha bírod inkább reszeld), mert ha durvára hagyod, akkor sütés közben a kilógók megégnek!
- 3 g fokhagyma préselve
- 1/4 csapott mokkáskanálnyi őrölt kömény
- 1/4 csapott mokkáskanálnyi őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 ek zabliszt
- 1 ek finom zabpehely
- 1 egész tojás
- petrezselyem (ez el is maradhat)
- minimális olaj a tetejére
A tepsit kibéleltem sütőpapírral a sütőt bekapcsoltam 200 C°-ra. A fasírozott anyagait jól összedolgoztam és pofás kis pogácsákat formáztam, amit a tepsire tettem. Tetejüket nagyon kevés olajjal lekentem és a forró sütőben szép pirosra sütöttem. Ebből a mennyiségből 8 db lett. Ez az a sütő amit használok.
Cornflex(kukoricapehely) kiváló és garantáltan gluténmentes. Kicsit össze kell törni és hagyományosan panírozni.
VálaszTörlésA rizslisztben forgatott zöldségfélék(cukkini, padlizsán, gomba stb) finom ropogós bundát kapnak,csak magas hőfokon kell sütni) szintén gluténmentes Lehet fele rizsliszt,fele hukoricaliszt is.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés