Hozzávaló
A leveshez
- 1 szűk ek zsír
- 2 db dundi nagyobbacska sárgarépa (1cm kocka)
- 1 db dundi fehérrépa (15 dkg) (1cm kocka)
- 1 nagy fej vöröshagyma (apróra)
- 1 db karalábé (1cm kocka)
- 10 dkg zellergumó (1cm kocka)
- 2 l víz
- 1,5 csapott ek só
- petrezselyem (apróra és a kész levesbe szórom, ezzel nem főzöm már)
- chili (ha valaki szereti a csípőset)
A húsgombóchoz
- 40 dkg - ½ kg darált hús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 tk só
- ¼ tk bors
- 1 db egész tojás
- 1 tk útifűmaghéj
- kisebb csokor petrezselyem
- 1 g fokhagyma
- 3 ujjnyi kelkáposzta
Elkészítés
Az olajon megfuttattam az apróra vágott vöröshagymát, majd rátettem az 1 cm nagyságúra darabolt zöldségeket és együtt pároltam kicsit, míg szép sárga színt enged a répa. (Az olajnak a répától szép sárga színe lesz és a leves úgy néz ki mint a húsleves). Felöntöttem vízzel, beletettem a sót és amikor forr a leves, beleteszem a gombócokat. Ellenőrizve, hogy egyben maradnak e. Ha kifehéredett a gombóc és volt olyan drága és nem esett darabjaira, akkor lefedem a gépet és leves programon készre főzöm.
Gombóckészítés: a hagymákat a petrezselymet és a kelkáposztát aprítóba tettem, majd hozzáadtam a 2x ledarált húst a tojást, sóztam, borsoztam. Rászórtam az útifűmaghéjat és jó alaposan összedolgoztam. Fagyi kanállal adagoltam és gömbölyítettem a gombócokat. Így szép gusztán egyformák lesznek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése