Linzer tészta
- 30 dkg liszt
- 20 dkg Rama margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja
Almatöltelék:
- 1,5 kiló almát lereszelek, levét jól kinyomkodom, adok hozzá ízlés szerint cukrot
- egy kávéskanál őrölt fahéjat,
- 10-15 dkg dió, vagy dejó a tészta hintésére
Dió töltelék
- 3 db tojás sárgája
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 3 db tojás keményre vert habja óvatosan a dióshoz keverve
- baracklekvár a tészta kenésére
A diós tölteléknél a tojás sárgáját
kikeverem a porcukorral beleöntöm a darált diót és jól átforgatom. A
tojás fehérjét nagyon keményre verem és ezt a diós anyaghoz forgatom
lágyan nem törve a habot.
Elkészítés
1. A hozzávalókból egy kellemes tésztát állítok össze.
2. Fóliába csomagolva hűtőszekrénybe teszem fél órára a kész tésztát.
3. Egy tortaformát vagy sütőedényt kivajazok vagy papírral kibélelek . A tésztát két részre osztom úgy, hogy kb. 2/3 - 1/3-os arány alakuljon ki.
4. A nagyobbik tésztát kinyújtom fél centi vastagra, majd beleteszem, belenyomom a kivajazott formába.
5. Megkenem vagy lekvárral vagy darált dióval szórom meg, attól függően, hogy almás vagy diós sütit készítek.6. A kisebbik darabot is kinyújtom, majd derelyevágóval csíkokat vágok belőle.
7. Ezekkel berácsozom a töltelékkel megkent tésztát, a rácsokat lekenem tojással majd előmelegített sütőben kb 180 C° -n 30 percig sütöm.
mindegyik alá papírt teszek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése