Hozzávaló
- 1/2 l langyos víz
- 1 tk cukor
- 3 tk só
- 1 ek olaj
- 80 dkg sima liszt
- 1,5 csomag por élesztő
- 5 ek krumplipehely
Elkészítés
1. Mindent beleteszek a gépbe,alulra kerülnek a folyadékok. A folyadékba a só és a liszt tetejére a cukor. A gép 20 percig dagaszt, majd kelesztőtálba teszem a tésztát és 30 percig kelesztem.
2.Gyengén lisztezett felületen átgyúrom, megformázom és sütőpapírral bélelt kacsasütő jénaiba teszem, és duplájára kelesztem.
3. A sütőt előmelegítem 230 C°-a, a jénai fedelét belülről bespriccelem
jól vízzel, a kenyeret 3 - rom helyen bevágom. Fedővel együtt 50 percig
és még fedő nélkül 10 percig azaz a szép szín eléréséig sütöm.
4. Rácsra teszem kihűlni, és 3 x 4x lespriccelem vízzel. (virágpermetezővel)
5. Kicserepesedik a kenyér és közben jól elbeszélgetünk. (ropogva hűl a kenyér).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése