2012. augusztus 27., hétfő

Magos kenyér


Hozzávaló
• 20 dkg előtészta   itt
• 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
• 20 dkg kenyérliszt BL 80
• 1,25 dl joghurt vagy savó
• 1,75 dl langyos víz
• 2 ek olaj
• 2 tk
• 1 tk cukor
• 1 tk instant élesztő - vagy 1 dkg friss élesztő
• 2 ek zabpehely
• 1 ek napraforgómag
• 1 ek szezámmag
• 2 ek lenmag + 1 ek a szóráshoz
Elkészítés
 
1. A hozzávalókat a kenyérsütő géppel bedagasztatom, majd átteszem egy tálba.
Lefedve a duplájára kelesztem, majd jól átgyúrom, és egy sütőpapírral bélelt állítható fekete kenyérsütő tepsibe teszem és ismét a duplájára kelesztettem.
2. Lekenem vízzel, 2-3 helyen bevagdosom, megszórom lenmaggal és felfűtöm a sütőt 210 C°-ra, légkeverés(!). A sütő aljára egy lapos konzervdobozt teszek, amibe víz van, ez kell a gőzképződéshez. Amikor elérte a hőfokot és elég gőz van, beteszem a kenyeret és 55-60 perc alatt sütöm meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése