Hozzávaló
- 2,7 dl víz
- 2 ek olaj
- 1 ek ecet
- 2 tk só
- 20-25 dkg előtészta itt
- 50 dkg BL 80 liszt
- 1 tk cukor vagy (Xillit)
- 1 dkg élesztő
- 2 ek burgonyapehely
Elkészítés
A kenyérdagasztó gépbe teszem az összes anyagot a fenti felsorolás
szerint. Beindítom a 20 perces dagasztást, majd átteszem a tésztát a
kelesztőtálba. 60 perc kelesztés kell a tésztának, de 20 perc kelesztés
után jól átgyúrom és tovább kelesztem még 40 percet. Ha letelt, ismét
átgyúrom és formára igazítom, sütőpapírral bélelt formába teszem és itt
kelesztem a duplájára ami 60 perc is lehet. A kelesztés lejárta előtt a
sütőt előmelegítem 230 C° -ra úgy, hogy egy tepsit teszek a legalsó
sínre, amibe 1 pohár vizet öntök a sütés megkezdésekor és ezt addig
hagyom benne míg a víz teljesen el nem párolog. Sütési idő 60 perc. 230
C°-n addig sütöm amíg a víz elpárolog, majd 180- 190 C°-n tovább, míg a
sütési idő le nem jár.
a fagyasztott előtészta olvasztásra vár
a fagyasztott előtészta olvasztásra vár
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése