2012. augusztus 27., hétfő

Fehér kenyér formában sütve



Hozzávaló
  • 2,7 dl víz
  • 2 ek olaj
  • 1 ek ecet
  • 2 tk só
  • 20-25 dkg előtészta  itt
  • 50 dkg BL 80 liszt
  • 1 tk cukor vagy (Xillit)
  • 1 dkg élesztő
  • 2 ek burgonyapehely
Elkészítés
A kenyérdagasztó gépbe teszem az összes anyagot a fenti felsorolás szerint. Beindítom a 20 perces dagasztást, majd átteszem a tésztát a kelesztőtálba. 60 perc kelesztés kell a tésztának, de 20 perc kelesztés után jól átgyúrom és tovább kelesztem még 40 percet. Ha letelt, ismét átgyúrom és formára igazítom, sütőpapírral bélelt formába teszem és itt kelesztem a duplájára ami 60 perc is lehet. A kelesztés lejárta előtt a sütőt előmelegítem 230 C° -ra úgy, hogy egy tepsit teszek a legalsó sínre, amibe 1 pohár vizet öntök a sütés megkezdésekor és ezt addig hagyom benne míg a víz teljesen el nem párolog. Sütési idő 60 perc. 230 C°-n addig sütöm amíg  a víz elpárolog, majd 180- 190 C°-n tovább, míg a sütési idő le nem jár.
                
                                                  a fagyasztott előtészta olvasztásra vár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése