Hozzávaló
Zárójelben a diabetikus változat!
Tészta
• 25 dkg cukor vagy (3 evőkanál Xilit )
• 6 tojássárgája
• ½ csomag vaníliás cukor (nincs)
• 5 dkg reszelt étcsokoládé
• 2 ek finomra darált őrölt kávé
• ½ csomag sütőpor
• 4 ek liszt
• 6 db tojásfehérje keményre verve
Krém
• 25 dkg cukor vagy (3 evőkanál Xilit )
• 6 tojássárgája
• ½ csomag vaníliás cukor (nincs)
• 5 dkg reszelt étcsokoládé
• 2 ek finomra darált őrölt kávé
• ½ csomag sütőpor
• 4 ek liszt
• 6 db tojásfehérje keményre verve
Krém
• 15 dkg porcukor vagy (3 ek Xilit)
• 1 egész tojás + 3 sárgája
• 1 csomag vaníliás cukor (nincs)
• 2 dl tej
• 2 ek erős főtt feketekávé vagy 2 tk nescafé
• 5 dkg keserű csokoládé
• 20 dkg margarin
• 1 egész tojás + 3 sárgája
• 1 csomag vaníliás cukor (nincs)
• 2 dl tej
• 2 ek erős főtt feketekávé vagy 2 tk nescafé
• 5 dkg keserű csokoládé
• 20 dkg margarin
Elkészítés
1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütök (kb 20 perc alatt) egy kör alakú tortaformában. Amíg hűl, a tészta elkészítem a krémet.
2. A cukrot a tojássárgájávalés a tojással 1 csomag vaníliás cukorral és a tejjel állandó keverés mellett sűrűre főzöm. Időközben hozzáadom a kávét és a csokoládét. Amikor kihűlt a krémhez keverem a margarint. Ezzel töltöm és vonom be a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése