Hozzávaló
Tészta
• 25dkg cukor vagy 3 ek Xillit
• 6 tojássárgája
• 5 dkg reszelt étcsokoládé
• 2 ek finomra darált őrölt kávé
• ½ csomag sütőpor
• 4 ek liszt
• 6 db tojásfehérje keményre verve
• 25dkg cukor vagy 3 ek Xillit
• 6 tojássárgája
• 5 dkg reszelt étcsokoládé
• 2 ek finomra darált őrölt kávé
• ½ csomag sütőpor
• 4 ek liszt
• 6 db tojásfehérje keményre verve
Krém
• 1 zacskó főzős pudingpor (vaníliás,tejszínes, puncs)ízlés szerint
• 3 dl tej
• 3 ek Xilit
• ½ margarin
• 4 ek tejföl
Csokidísz: 4 dkg étcsoki + 1 ek olaj
Elkészítés
2. A Xilittel elkeverem a pudingport, felöntöm a tejjel majd kemény pudinggá főzöm. Még forrón belekeverem a tejfölt. Amíg hűl, többször jól átkeverem. A langyos pudinghoz teszem a lágy margarint és simára keverem és a tészta tetejére kenem.
3. Vízgőz felett felolvasztom a csokoládét, belekeverem az olajat és ezt folyatom a krém tetejére. Hideg helyen dermesztem. Hamar megköt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése