Pár évvel ezelőtti Príma Konyha újságban búvár túrósként jelent meg ez a recept. A különbség csak annyi, hogy muffin formában lett sütve akkor. Most viszont az összetevőket változtattam egészségesebbre.
Zárójelben az általam megváltoztatott összetevők vannak.
Hozzávaló
- 4 db tojás szétválasztva
- 11 ek cukor (Xilit)
- 11 ek olaj (10 ek kókuszolaj)
- 15 ek tej
- 15 ek liszt (teljes kiőrlésű tönkölyliszt)
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 50 dkg túró
- 4 ek búzadara
- 2 egész tojás
- 15 dkg cukor (Xilit)
- 1 cs vaníliás cukor (-)
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés
Először a tölteléket készítem el. Egyszerűen jól összekeverem a felsorolt anyagokat. Tésztához a tojásokat szétválasztom és a sárgájához öntöm a cukrot-olajat-tejet. Kézzel vagy géppel alaposan kikeverem. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elegyítem és az előzőhöz keverem, csomómentesre. A tojás fehérjéket kemény habbá verem és két részletben, először egy kevés habbal fellazítom a masszát, majd a többi habot óvatosan forgatom bele a masszába. A habverőt nem ütögetem az edény oldalához! (Összeeshet a tészta). Az egész tésztát egy sütőpapírral bélelt 38x22 -s tepsibe öntöm, amire evőkanál segítségével ráteszem a tölteléket. Előmelegített sütőben 180C ° -n 30-35 perc alatt elkészül. Kihűlve szeletelem fel. Azért búvár túrós mert a túró belesüllyed a tésztába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése