2012. szeptember 19., szerda

Búvár túrós vagy boci szelet

Pár évvel ezelőtti Príma Konyha újságban búvár túrósként jelent meg ez a recept. A különbség csak annyi, hogy muffin formában lett sütve akkor. Most viszont az összetevőket változtattam egészségesebbre.
Zárójelben az általam megváltoztatott összetevők vannak.

Hozzávaló
  • 4 db tojás szétválasztva
  • 11 ek cukor (Xilit)
  • 11 ek olaj (10 ek kókuszolaj)
  • 15 ek tej
  • 15 ek liszt (teljes kiőrlésű tönkölyliszt)
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
      Töltelék
  • 50 dkg túró
  • 4 ek búzadara
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg cukor (Xilit)
  • 1 cs vaníliás cukor (-)
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítés

Először a tölteléket készítem el. Egyszerűen jól összekeverem a felsorolt anyagokat. Tésztához a tojásokat szétválasztom és a sárgájához öntöm a cukrot-olajat-tejet. Kézzel vagy géppel alaposan kikeverem. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elegyítem és az előzőhöz keverem, csomómentesre. A tojás fehérjéket kemény habbá verem és két részletben, először egy kevés habbal fellazítom a masszát, majd a többi habot óvatosan forgatom bele a masszába. A habverőt nem ütögetem az edény oldalához! (Összeeshet a tészta). Az egész tésztát egy sütőpapírral bélelt 38x22 -s tepsibe öntöm, amire evőkanál segítségével ráteszem a tölteléket. Előmelegített sütőben 180C ° -n 30-35 perc alatt elkészül. Kihűlve szeletelem fel. Azért búvár túrós mert a túró belesüllyed a tésztába.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése