Igen ám de az üvegből sem tudtam az egészet kiönteni, ezért az üvegben maradotthoz hozzáöntöttem 2 dl vizet, 1 tk cukrot és 2 ek lisztet. Nem tudtam milyen erős a kovász ezért 0,5 dkg friss élesztőt is belekevertem a biztonság kedvéért.
Amikor belekerült az élesztő is így felhabzott a kovász.
Hozzávaló
- a fenti kovász itt található az alapkovász
- 50 dkg Gutai BL 55 liszt
- 2 tk só
- 2 ek igazi görög natúr joghurt
- 2 ek burgonyapehely
- 1/2 ek olaj
- 1 dl víz
Elkészítés
Ezeket az anyagokat a dagasztóval bedagasztatom. Gépben hagyom 20 percig, majd olajos felületen jól átgyúrom és kelesztőben duplájára kelesztem kb 1 óra. Rásegíthetek ha a sütőbe 30-50 °C -n letakarva kelesztem. Lisztezett felületen 4 egyenlő (óriás kifli lesz) vagy 8 egyenlő (normál kifli lesz) részre osztom és kifliket sodrok belőle így. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem és duplájára kelesztem. A sütőt 180 - 200 °C -a felfűtöm a kifliket lekenem tejjel, tetejüket megszórom (durva só, szezámmag, lenmag stb) magokkal. Beteszem a kifliket sülni de egyben a sütő aljába löttyintek 0,5 dl vizet. 20-30 perc alatt szép pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése