Hozzávaló
- 50 dkg marhalábszár vagy sertés csülök
- 2 db női ökölnyi lilahagyma
- 1 db paprika, ha lehet, akkor piros
- 3 ek olaj
- 1 dl paradicsomlé
- 1 dl vörösbor
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 tk erős paprika
- csipet őrölt bors
- 1 tk őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db húsleves kockából készített 1,5 - 2 liter lé (vagy csak víz).
- 1/2 kg burgonya
- 2 db dundi sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- csipetke házi vagy bolti
- só ízlés szerint
Elkészítés
A hártyás és inas
részektől megtisztítom a húst, megmosom, és kicsikére
feldarabolom. (A gépet teteje nélkül használom a hús pirításához). A
lila hagymát és a paprikát nagyon apróra vágom, majd a
felhevített olajon mindkettőt egyszerre dinsztelem. Hozzáadom a húst,
pirítom egy kicsit, majd kavarok egyet rajta, rászórom a pirospaprikát, a
paradicsomlét a bort a húslé 1/3 részét a lazán összenyomott
fokhagymát, a borsot, erős paprikát, köményt, és az ízlésünknek
megfelelő sót. Lezárom a készüléket ügyelve, hogy a szelep zárt
állapotban legyen. Félpuhára főzöm a SOLE/ LEVES programmal. Kinyitom a
fedelet a gőz kiengedése után és beleteszem az 1 cm- re kockázott
sárga és fehérrépákat az ugyanekkorára darabolt burgonyát, és a szabadon
választott programmal beállítok 15 percet, zárt állapotba teszem a
szelepet. A lejáratkor leveszem a fedelet és a házi csipetkét,
amit frissen készítek beleteszem és fedő nélkül készre főzöm a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése