Hozávaló
- 4 mérőpohár rizs (1 pohár /125 gr rizs)
- 4 mérőpohár zsenge borsó (lehet mirelit)
- 6 mérőpohár víz
- 2 tk só
- 1/4 tk őrölt bors
- 2 db leveskocka (el is maradhat de akkor a sót növelni kell)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek olaj
Elkészítés
A rizst megmosom, lecsepegtetem. Az előfőzött rizst nem kell csak a
zacskóból beleönteni az edénybe. A vöröshagymát nagyon apróra vagdosom
a leveskockát elmorzsolom és együtt adom a rizshez. Belemérem a többi
anyagot, jól átkeverem, lezárom az edény és elindítom a rizsfőző
programot. Ha a program lejárt, hagyom még pár percig zárva a gépet.
Majd a fedőt levéve átkeverem a kész rizst. Megszórhatom aprított
petrezselyemmel és tálalhatom is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése