2012. november 23., péntek

Rizibizi

Hozávaló
  • 4 mérőpohár rizs (1 pohár /125 gr rizs)
  • 4 mérőpohár zsenge borsó (lehet mirelit) 
  • 6 mérőpohár víz
  • 2 tk só
  • 1/4 tk őrölt bors
  • 2 db leveskocka (el is maradhat de akkor a sót növelni kell)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 ek olaj
Elkészítés
A rizst megmosom, lecsepegtetem. Az előfőzött rizst nem kell csak a zacskóból beleönteni az edénybe. A vöröshagymát nagyon apróra vagdosom a  leveskockát elmorzsolom és együtt adom a rizshez. Belemérem a többi anyagot, jól átkeverem, lezárom az edény és elindítom a rizsfőző programot. Ha a program lejárt, hagyom még pár percig zárva a gépet. Majd a fedőt levéve átkeverem a kész rizst. Megszórhatom aprított petrezselyemmel és tálalhatom is.
Program: RICE/RIZS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése