2012. november 23., péntek

Székelykáposzta

Hozzávaló
  • 60 dkg tarja
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tk majoránna
  • 3 tk só
  • késhegynyi  őrölt kömény
  • 3 tk pirospaprika
  • 4 ek olaj
  • 1 ek tubusos csípős pirospaprika
  • 1/2 pohár rizs (elhagyható)
  • 6dl víz
Elkészítés
A húst megmosom, felkockázom. A rizst megmosom és lecsepegtetem. A hagymát apróra vagdosom. A káposztát jól kimosom és hagyom lecsöpögni.
Az edénybe teszem az olajat és bekapcsolom a szabadon választható programot fedő nélkül. Beleteszem a húst amit fehéredésig párolok majd a hagymát amivel tovább pirítom a húst majd az összes fűszert a káposztát és 2 dl vizet. Jól összekeverem és felöntöm a maradék vízzel. Lezárom a kuktát úgy , hogy a szelep zárt állapotban legyen. Elindítom a főzést.
Program: Bean / Bab
Pár percig hagyom, hogy a gép pihenjen, majd kiengedem a gőzt. Levehető a tető és most beleteszem a megmosott rizst. Lezárom a készüléket úgy, hogy a gőzszelep nyitva van, majd a szelepet is zárt állásba teszem. Ezután elindítom a rizsfőzést.
Program: RICE/RIZSFŐZÉS
Ha lejárt a program, hagyom a gépet hűlni egy kicsit, majd kiengedem a gőzt és ekkor már levehető a teteje a készüléknek elkészült az étel és tálalható a káposzta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése