Hozzávaló
- 1/2 kg csibeaprólék (nyak, farhát, szárny, láb)
- 2 db dundi /nagyobbacska sárgarépa
- 2 db zöldség
- 1/2 karalábé
- 1/4 zellergumó
- kicsi kelkáposztából 1/4
- 1 fej vöröshagyma
- 2 fej sampion gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 szem egész bors
- csipet szerecsen dió
- 4-5 csapott teáskanál só /ízlés szerint
- 2 liter víz vagy a gép tölthető maximumáig
Elkészítés
Minden anyagot megtisztítottam és daraboltam úgy mint mikor fazékban
főzöm a levest. Alulra a húst raktam majd erre a zöldségeket tettem.
Ráöntöttem a vizet, beleraktam a fűszereket az edény tetejét rátettem, a
biztonsági szelep zárt állapotban van és elindítottam a gépet.
Program: SOUP/LEVES
A program végén vártam egy kicsit, hogy a szelep lesüllyedjen és
kiengedtem az edényből a maradék gőzt. Nekem kevésnek tűnt a főzési idő
ezért újra indítottam a gépet ezen a programon majd az idő felénél
kikapcsoltam a készüléket. Úgy járok el vele mint az első főzéskor.
Gyönyörű gyöngyöző levesem lett, csodálatosan megőrzött ízekkel! A családunkban ezt a levest esszük chilivel megszórva és darabolt trappista sajttal is.
Ebben a gépben főztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése