2012. november 23., péntek

Töltött paprika


Hozzávaló
A töltelékhez
  • 11-12 db paprika
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl rizs
  • 2 ek olaj
  • 1 egész tojás
  • 1 tk pirospaprika
  • 1/2 tk őrölt bors
  • 1 tk sótlan vegeta
  • 2 tk só
  • 1 csokor petrezselyem
A szószhoz
  • 7 dl paradicsomlé
  • 5 mérőpohár víz
  • 1 tk só
  • 3 ek Xilit vagy cukor
  • diónyi vöröshagyma
  • 1 szál zellerlevél
Befejezéshez
  • 2 púpos ek liszt + 3 ek olaj + 1 mérőpohár víz + 1 dl főzőtejszín


Elkészítés
A paprikákat és a rizst megmosom. A paprikákat kicsumázom a rizst lecsepegtetem. A hagymát és a petrezselymet  finomra aprítom. A töltelékhez valókat jól összekeverem és megtöltöm a paprikák belsejét. A szószhoz valókat az edénybe mérem és ebbe teszem bele a töltött paprikákat. 
Lezárom az edényt és a SOUP=Leves programot elindítom. 
Sípszó után a fedőt óvatosan a gőzt kiengedve leveszem, majd a befejezéshez szükséges anyagokat kikeverem csomómentesre és ráöntöm óvatos keverés mellett az edényben lévő paprikára. A gépet fedő nélkül elindítom, 2 perc forralás és óvatos keverés után elkészült az étel. Természetesen 2-3 db paprikával is elkészíthető ugyanilyen finomra, csak gombócot formálva a töltelékből.
Bekészítve az edénybe
A tejszínes habarás kész
Elképesztően gyors és finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése