Hozzávaló
- 1 db csibemell kicsontozva
- 2 db dundi sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 öklömnyi hagyma
- 2 tk szárított tárkony
- 2 tk só
- 1,4 tk bors
- 2 l víz
- 1 db húsleveskocka
- 2 tk sótlan ételízesítő
- 20 dkg borsó (lehet mirelit is)
- 20 dkg csiperke gomba (lehet fagyasztott is)
- 3 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
Habaráshoz
- 1 púpozott ek mustár
- 2 ek liszt
- 1,5 dl tejföl
Elkészítés
A csibemellet 1,5
cm-s darabokra vagdosom. A hagymát aprítóba teszem, a zöldségeket 1
cm-s kockákra darabolom. Beleteszem a gépbe. A mirelit borsót és gombát
fagyosan öntöm a többi anyaghoz. Rászórom a fűszereket az olajat és jól
átkeverem, majd felöntöm 2 liter vízzel, amivel szintén elkeverem az
edényben lévőket. Lezárom a gépet és elindítom a SOUP/Leves programot.
Ha jelez a gép akkor leveszem a fedelét, majd szabadon választott 1
percre ismét bekapcsolom és az időközben kikevert habarást belekeverem a
levesbe és felforralom. Elkészült a leves ami ha kihűlt lefagyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése