2012. november 23., péntek

Tárkonyos csiberagu leves


Hozzávaló
  • 1 db csibemell kicsontozva
  • 2 db dundi sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 öklömnyi hagyma
  • 2 tk szárított tárkony 
  • 2 tk só
  • 1,4 tk bors
  • 2 l víz
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 tk sótlan ételízesítő
  • 20 dkg borsó (lehet mirelit is)
  • 20 dkg csiperke gomba (lehet fagyasztott is)
  • 3 ek olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
Habaráshoz
  • 1 púpozott ek mustár
  • 2 ek liszt
  • 1,5 dl tejföl
Elkészítés

A csibemellet 1,5 cm-s darabokra vagdosom. A hagymát aprítóba teszem, a zöldségeket 1 cm-s kockákra darabolom. Beleteszem a gépbe. A mirelit borsót és gombát fagyosan öntöm a többi anyaghoz. Rászórom a fűszereket az olajat és jól átkeverem, majd felöntöm 2 liter vízzel, amivel szintén elkeverem az edényben lévőket. Lezárom a gépet és elindítom a SOUP/Leves programot. Ha jelez a gép akkor leveszem a fedelét, majd szabadon választott 1 percre ismét bekapcsolom és az időközben kikevert habarást belekeverem a levesbe és felforralom. Elkészült a leves ami ha kihűlt lefagyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése