- 50 dkg fagyasztott vagy friss brokkoli
- 30 dkg burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk sótlan ételízesítő (ha sós akkor a sózásnál figyelj)
- 1/4 tk borsikafű
- 1/2 l víz ha fagyasztott a brokkoli. Ha nem akkor 1/2 dl több vizet önts!
- 2 tk Himalája só
- 2 dl tejszín
Elkészítés
A
burgonyát és a hagymát megtisztítom, majd a hagymát apróra a burgonyát 2
m-re darabolom. Minden anyagot a tejszín kivételével a főzőedénybe
teszek. A fagyott brokkolit is. Zárt állású szeleppel a fedőt ráteszem a
gépre és elindítom a RICE = Rizs programot. Lejáratkor elkészült a
brokkoli, amit merülőmixerrel pürésítek és a tejszínnel jól kikeverem.
Pirított zsemlekockát, sajtkockát vagy ropogós sonkacsíkot szoktam adni
hozzá.
A sonka szeletet (Fekete erdei a Lidlből) 2 rétegű papírtörlőbe teszem és a mikrót max teljesítményen 2 percre beindítom. Tökéletesen ropogós lesz a sonka.
A sonka szeletet (Fekete erdei a Lidlből) 2 rétegű papírtörlőbe teszem és a mikrót max teljesítményen 2 percre beindítom. Tökéletesen ropogós lesz a sonka.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése