Hozzávaló
- 50 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg dió (fele lehet mandula)
- 20 dkg cukor (xillit)
- 4 tojás sárgája
- 1 cs sütőpor
- 2 vaníliás cukor
továbbá
- lekvár az összeragasztáshoz
- étcsoki vagy tejcsoki + 1 ek olaj a felület mintázásához
- tojás fehérje + cukros darált dió a felület szórásához
Elkészítés
Sütés előtti napon összeállítom a tésztát, fóliába csomagolva a hűtőben pihentetem egy éjjelen át. Erősen lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtom ( 3 egyenlő részre osztom a tésztát eggyel dolgozom a másik kettőt visszateszem a hűtőbe). Papírozott tepsire teszem egy kicsit távolabb egymástól a kiszúrt tésztát és 170 C° -a előmelegített sütőben 10 percet sütöm. Vigyázz! Nagyon hamar megég! Amikor kihűlt a tészta akkor lekvárral összeragasztom és ízlésemnek megfelelően díszítem.
Jelen esetben
1. A tejcsoki gőz fölött megolvasztva + 1 ek olaj. Egy zacskó aljára nagyon pici lyukat vágtam és ezen keresztül folyattam a sütire a csokit.
2. A tejcsoki gőz fölött megolvasztva + 1 ek olaj.A süti tetejét óvatosan a masszába mártom a felesleget lecsepegtetem.
3. A tojásfehérjét egy kicsit kikeverem, ezzel kenem a süti tetejét, majd a cukros darált dióba mártom.
Minden esetben meg kell várni míg megszárad a süti teteje, utána dobozolható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése