Hozzávaló
- 1,5 kg sárgarépa
- 1 kg fehérrépa
- 1 nagy férfi öklömnyi zellergumó
- 3 fej vöröshagyma
- 2 vastag szál póréhagya
- 1 nagy fej fokhagyma
- 3 db kápia paprika
- 0,5 kg kelkáposzta
Mehet még hozzá
- jó nagy csokor petrezselyem
- csokor zellerlevél
- és ízlésednek megfelelő fűszer akkor, ha különböző delikátot akarsz készíteni (pl lestyán)
Elkészítés
Minden alapanyagot megtisztítok, alaposan megmosom és a nedvességet
letörlöm, lecsepegtetem. Majd uborkagyalun nagyon vékonyra felszeletelem
(azért fontos, hogy hamarabb kiszáradjon). Aszalógép tálcáira vagy
napra teszem és csontszárazra, kopogósra kiszárítom. Szemmel láthatóan
csökken a zöldségek mennyisége.Kávédarálón annyit pörgetek rajta amilyen
szemcséjű ízesítőt szeretnék készíteni. Természetesen lehet kisebb
mennyiséget készíteni de nem érdemes!
Párat pörgetve a darálóval |
Fűszersónak többet pörgetve |
Nagyon jól néz ki. Milyen márkájú az aszalód?
VálaszTörlésHogy vagy vele megelégedve?
Én a kánikulát szoktam aszalásra használni. A hagyma, zeller aromája nem ivódik bele a műanyag masinába??
VálaszTörlés