2012. december 12., szerda

Csípős mártogató- ételízesítő

Hozzávaló

  • 1 kg paprika (1/3 rész fehér paprika + 1/3 rész csípős paprika + 1/3 rész piros paprika )
  • 70 dkg paradicsom
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 3 fej fokhagyma
  • 5 dkg só
  • 5 dkg cukor
  •  2 dl olaj
  •  1 dl 10 % ecet
Az összes anyagot ledarálom beleteszem a fűszereket és 1 órán keresztül mérsékelt tűzön főzöm. Csírátlanított üvegekbe öntöm, lezárom és a hűtőtáskába kihűlésig dunsztolom. Ez után mehet a kamra polcra. Lehet pizzára kenni - különböző húsok mellé vagy sütés előtti ízesítéshez - vajas kenyérre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése