Ennek a salátának de nem csak ennek a lényege, hogy fogyasztás előtt
frissen készül. Minden összetevője közel azonos nagyságúra van
darabolva. Érdekesség, hogy a görögök ha az elkészítés után nem fogyna
el (ez egyébként kizárt) akkor már nem eszik meg!
Hozzávaló 1 személyre
- 3-4 db kisebb paradicsom
- 1/2 fej lilahagyma
- 5-6 szem olajbogyó
- 5 dkg Feta sajt
- 10 cm-s kígyóuborka hámozatlanul
- 2 tk. szőlőecet vagy citrom
- 2 ek olivaolaj
- görög saláta mix (bazssalikom, kakukkfű, oregáno) vagy csak morzsolt oregánó (görögül rigani)
- pepperóni paprika savanyúság (ez el is maradhat)
Elkészítés
Minden hozzávalót előkészítek az aprításhoz.
Egy tányérba
teszem az alábbi anyagokat. A paradicsomot hosszában negyedbe vágom,
majd félbe. A hagymát szálasra metélem, nem kell vékonyra!Vagy nagyobb
darabokra vágom. Az uborkát héjastól akkora darabokra kockázom mint
amekkora a paradicsom. Ráteszem a bogyót. Ráöntöm az ecetet vagy a
citromot az olajat. Átforgatom óvatosan, hogy ne törjön, majd ráteszem a
sajtot a pepperónit és meghintem a fűszerrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése