2012. december 11., kedd

Horiatiki = görög parasztsaláta


Ennek a salátának de nem csak ennek a lényege, hogy fogyasztás előtt frissen készül. Minden összetevője közel azonos nagyságúra van darabolva. Érdekesség, hogy a görögök ha az elkészítés után nem fogyna el (ez egyébként kizárt) akkor már nem eszik meg!
Hozzávaló 1 személyre
  • 3-4 db kisebb paradicsom
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 5-6 szem olajbogyó
  • 5 dkg Feta sajt
  • 10 cm-s kígyóuborka hámozatlanul
  • 2 tk. szőlőecet vagy citrom
  • 2 ek olivaolaj
  • görög saláta mix (bazssalikom, kakukkfű, oregáno) vagy csak morzsolt oregánó (görögül rigani)
  • pepperóni paprika savanyúság (ez el is maradhat)
Elkészítés
Minden hozzávalót előkészítek az aprításhoz.
Egy tányérba teszem az alábbi anyagokat. A paradicsomot hosszában negyedbe vágom, majd félbe. A hagymát szálasra metélem, nem kell vékonyra!Vagy nagyobb darabokra vágom. Az uborkát héjastól akkora darabokra kockázom mint amekkora a paradicsom. Ráteszem a bogyót. Ráöntöm az ecetet vagy a citromot az olajat. Átforgatom óvatosan, hogy ne törjön, majd ráteszem a sajtot a pepperónit és meghintem a fűszerrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése