másik fiam olvasztva szereti rajta a sajtot
Hozzávaló
A szószhoz
- 30-40 dkg darát sertés hús
- 1 doboz hámozott egész vagy darabolt paradicsom (Spár, Lidl)
- fél liter dobozos paradicsomlé (Spár, Lidl)
- 1 db kisebb és 1 db nagyobb fej hagyma
- 1-1 tk. rozmaring, kakukkfű, oregánó, bazsalikom
- 1 babérlevél
- 2 gerezd fokhagymaegy ek. cukor
- 1 db húsleves kocka (el is maradhat)
- só, bors, olaj
Tetejére
- 20 dkg reszelhető sajt
- csipet Parmezán sajt reszelt (Spar zacskós vagy szóró dobozos)
Elkészítés
1. Először a
szószt készítem el. A kisebb hagymát egészen apróra vágom. Kevés olajon
megpárolom, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát is és felöntöm a
paradicsomlével, a darabolt vagy egész paradicsommal, ízesítem a
fűszerekkel, sűrűre főzöm. Ha megfőtt kidobom belőle a babérlevelet.
2. A nagyobb hagymát apróra vágom, és kevés olajon elősütöm majd fehéredésig és morzsálódásig sütöm benne a húst. Ráöntöm az elkészített szószt és 10-15 percig sűrűn kevergetve (fröcsög, ha nem kevered) együtt főzőm kisebb lángon.
3. A spagettit al dante (roppanósra, nem nagyon puhára) főzőm. Ha azonnal tálalom, akkor nem öblítem le, hanem ráteszem a tányérra szedett tésztára a szószt és a reszelt sajtot. Így a sajt a meleg tészta hőjétől ráolvad.
2. A nagyobb hagymát apróra vágom, és kevés olajon elősütöm majd fehéredésig és morzsálódásig sütöm benne a húst. Ráöntöm az elkészített szószt és 10-15 percig sűrűn kevergetve (fröcsög, ha nem kevered) együtt főzőm kisebb lángon.
3. A spagettit al dante (roppanósra, nem nagyon puhára) főzőm. Ha azonnal tálalom, akkor nem öblítem le, hanem ráteszem a tányérra szedett tésztára a szószt és a reszelt sajtot. Így a sajt a meleg tészta hőjétől ráolvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése