2012. december 11., kedd

Milánói spagetti

                                               egyik fiam olvasztás nélkül szereti rajta a sajtot
                                                    másik fiam olvasztva szereti rajta a sajtot
Hozzávaló
 A szószhoz
  • 30-40 dkg darát sertés hús 
  •   1 doboz hámozott egész vagy darabolt paradicsom (Spár, Lidl)
  •   fél liter dobozos paradicsomlé (Spár, Lidl)
  • 1 db kisebb és 1 db nagyobb fej hagyma 
  • 1-1 tk. rozmaring, kakukkfű, oregánó, bazsalikom 
  • 1 babérlevél 
  •   2 gerezd fokhagymaegy ek. cukor 
  •   1 db húsleves kocka (el is maradhat)
  •    , bors, olaj 
        +     0,50 kg spagetti
Tetejére 
  • 20 dkg reszelhető sajt 
  •   csipet Parmezán sajt reszelt (Spar zacskós vagy szóró dobozos)
Elkészítés
1. Először a szószt készítem el. A kisebb hagymát egészen apróra vágom. Kevés olajon megpárolom, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát is és felöntöm a paradicsomlével, a darabolt vagy egész paradicsommal, ízesítem a fűszerekkel, sűrűre főzöm. Ha megfőtt kidobom belőle a babérlevelet.
2. A nagyobb hagymát apróra vágom, és kevés olajon elősütöm majd fehéredésig és morzsálódásig sütöm benne a húst. Ráöntöm az elkészített szószt és 10-15 percig sűrűn kevergetve (fröcsög, ha nem kevered) együtt főzőm kisebb lángon.
3. A spagettit al dante (roppanósra, nem nagyon puhára) főzőm. Ha azonnal tálalom, akkor nem öblítem le, hanem ráteszem a tányérra szedett tésztára a szószt és a reszelt sajtot. Így a sajt a meleg tészta hőjétől ráolvad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése