Ezt a lecsó eltevési módot Bencsik Anikó ismertette meg velem. Most
tettem el először, remélem ügyes voltam és nem fog tönkre menni! Ez nem
kész lecsó, hanem inkább a frissel megegyező paprika és paradicsom
télen. Gyakorlatilag úgy kell elkészíteni mintha frissel dolgoznánk.
Hozzávaló
- igény szerinti mennyiségű paprika és paradicsom.
- só
- csavaros üveg
- tűzhely
- olaj
Elkészítés
Megmosom a zöldárút a paprikát kicsumázom. (A csumázást nem mindig
végzem el mert én szeretem a lecsóba a magokat). A paprikát a
paradicsomot is félbe vágom szeletelem, majd felváltva rétegezem az
üvegben őket, minden sort pici sóval meghintek. Mire az összes üvegben
ezzel a művelettel végzek elég sok lét enged szinte teljesen ellepi a
beletett anyagot. Ha lehet próbáld úgy csinálni, hogy paradicsom legyen a
befejező sor. Minden üveg tetejére 1 tk olajat teszek és légmentesen
lezárom az üvegeket. Tepsire állítom az üvegeket és 150-170 C° -a
kapcsolom a tűzhelyet. Akkor van kész amikor az üvegeken a kupakok
púposodni kezdenek.(Nem kell, hogy nagyon púposak legyenek!) A
kikapcsolt sütőben hagyom kihűlni, de ha szükség van a sütőre akkor
mélyhűtőtáskákba rakom és ott hűtöm ki. Ez után mehet a helyére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése