2012. december 12., szerda

Lecsó alapanyag

Ezt a lecsó eltevési módot Bencsik Anikó ismertette meg velem. Most tettem el először, remélem ügyes voltam és nem fog tönkre menni!  Ez nem kész lecsó, hanem inkább a frissel megegyező paprika és paradicsom télen. Gyakorlatilag úgy kell elkészíteni mintha frissel dolgoznánk. 


Hozzávaló
  • igény szerinti mennyiségű paprika és paradicsom.
  • csavaros üveg
  • tűzhely
  • olaj
Elkészítés
Megmosom a zöldárút a paprikát kicsumázom. (A csumázást nem mindig végzem el mert én szeretem a lecsóba a magokat). A paprikát a paradicsomot is félbe vágom szeletelem, majd felváltva rétegezem az üvegben őket, minden sort pici sóval meghintek. Mire az összes üvegben ezzel a művelettel végzek elég sok lét enged szinte teljesen ellepi a beletett anyagot. Ha lehet próbáld úgy csinálni, hogy paradicsom legyen a befejező sor. Minden üveg tetejére 1 tk olajat teszek és légmentesen lezárom az üvegeket. Tepsire állítom az üvegeket  és 150-170 C° -a kapcsolom a tűzhelyet. Akkor van kész amikor az üvegeken a kupakok púposodni kezdenek.(Nem kell, hogy nagyon púposak legyenek!) A kikapcsolt sütőben hagyom kihűlni, de ha szükség van a sütőre akkor mélyhűtőtáskákba rakom és ott hűtöm ki. Ez után mehet a helyére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése