Hozzávaló
- 3 kg zsenge uborka
- 1,2 dkg lila hagyma (lehet vegyes vagy csak fehér)
- 4 db csípős paprika (nem erős paprika)
- 40 dkg Xillit vagy cukor
- ecet 2 dl 20%
- só 6 dkg Himalája
- mk Bórkén
- mk Nátrium - benzoát
Elkészítés
A zsenge uborkát több vízben átmosom a két végét levágom, majd egy
nagyobb edénybe héjával együtt vékonyan legyalulom. A hagymát
megpucolom, leöblítem, a paprikát megmosom, kicsumázom majd mindkettőt
rágyalulom az uborkára. Hozzáadom a sót, cukrot, ecetet, Bórként,
Nátriumot és jól összekeverem, állni hagyom 1 órát. Tisztára mosott
üvegekbe teszem, lezárom és mehet a polcra. A fiaim imádják,
természetesen velem együtt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése