Hozzávaló
- 50 dkg BL 55 liszt
- 2 dl tej
- 3 ek tejföl
- 2 ek burgonyapehely
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 3 dkg élesztő
- 4 ek olaj
Elkészítés
A kenyérdagasztóval 20 percig dagasztattam a tésztát majd kelesztő tálba áttettem. Itt jó duplájára nőtt amit 8 egyenlő darabra osztottam. A kis gombócok mindegyikét téglalappá nyújtottam (kb 15 vagy 20x20). A tészta vastagsága 0,3 - 0,5 cm amit az egyik sarkától kezdtem feltekerni. A fenti képen látható módon sütőpapírral bélelt tepsire elrendeztem, durva sóval megszórtam párat, (de lehet magokat is rászórni). Itt is duplájára kelesztettem egy fólia alatt. 200 C° -a előmelegített gőzös sütőben 20-25 percig sütöttem. Rácsra téve hagyom kihűlni. Forrás: Limara
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése