Hozzávaló
· 1 kg csirkezúza
·
1 nagy fej vöröshagyma
·
2-3 db fokhagyma
·
1 húsleves kocka
·
1 db paradicsom
·
1 db zöldpaprika
·
1 dl paradicsomlé
·
1 dl vörösbor
·
3 tk pirospaprika
·
2 tk darált paprika sós
·
1 tk só (ha szükséges +még igény szerint)
·
késhegynyi őrölt bors
·
4 ek olaj
Elkészítés
A csirkezúzát megmosom,
megtisztítom, vékony csíkokra vágom. A
vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom az apróra darabolt
zöldpaprikát, az átnyomott fokhagymát pirítom egy kicsit. Mehet bele a zúza, amit
átforgatok, majd a többi hozzávaló. Felengedem 4 dl vízzel és végig fedő alatt
jó 2 órát főzöm, de legalább is addig amíg meg nem puhul, ha nem főztem elő
kuktában.
Melegítem a hűtőből kivett pörköltet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése