Hozzávaló
- 1 kg tisztított és szeletelt pacal
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 dl paradicsomlé
- ½ tk örölt kömény
- 1 tk majoranna
- 2,5 tk só vagy ízlés szerint
- 2 tk pirospaprika
- ízlés szerint Erős Pista
- olaj
- 1 szál zeller
- 1,5 tk liszt
- Átforraláshoz 2 db babérlevél
Elkészítés
1. Általában
mirelit pacalból és kuktában készítem, melyet felengedés után átmosok,
majd babérleveles vízben átforralom. Ezt a levet leöntöm, a pacalt hideg
vízzel leöblítem.
2. A felaprított vöröshagymát az aprított zöldpaprikával megdinsztelem, a zeller kivételével beleteszem az összes fűszert, a paradicsomlét. Amikor forr, belerakom a pacalt, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, lezárom a kuktát és 1 órát puhára főzöm.
3. A kuktának olyan tulajdonsága van, hogy nem fő szét benne semmi, tehát a pörkölt nem lesz szaftos, ezért átteszem egy lábasba és ott főzöm tovább, de beleteszem már a zeller levelet is. Klasszul sűrűsödni fog a leve, de vigyázzunk ne süssük szaftjára! Kell, hogy bő szaftja maradjon. A lisztet pici vízben elkeverem, és a pacalhoz öntöm. Egyet rottyan és készen is van.
4. Hagymás petrezselymes vagy köményes főtt krumplival tálalom.
2. A felaprított vöröshagymát az aprított zöldpaprikával megdinsztelem, a zeller kivételével beleteszem az összes fűszert, a paradicsomlét. Amikor forr, belerakom a pacalt, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, lezárom a kuktát és 1 órát puhára főzöm.
3. A kuktának olyan tulajdonsága van, hogy nem fő szét benne semmi, tehát a pörkölt nem lesz szaftos, ezért átteszem egy lábasba és ott főzöm tovább, de beleteszem már a zeller levelet is. Klasszul sűrűsödni fog a leve, de vigyázzunk ne süssük szaftjára! Kell, hogy bő szaftja maradjon. A lisztet pici vízben elkeverem, és a pacalhoz öntöm. Egyet rottyan és készen is van.
4. Hagymás petrezselymes vagy köményes főtt krumplival tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése