2013. január 26., szombat

Friss fejessaláta

Nagyon nem szeretjük a csak ecetes cukros lében elkészített salátát.  Ez egy német elkészítési módja a salátának. Nálunk ez nagyon bevált csak ajánlani tudom!

                                


Hozzávaló
  • szép nagy fej saláta 
  • 1 db nagy fej vöröshagyma 
  • 4-5 púpozott ek majonéz 
  • 2 ek oliva olaj 
  • 1 ek 10% -s ecet 
  • 1 csapott tk  
  • 6 ek tej (vagy 10 db-s kiszerelésű kávétejszín)
Elkészítés
A salátát apróbbra felaprítom, majd szűrőben, folyó víz alatt lemosom, jól lecsepegtetem. A hagymát nagyon apróra felszeletelem (nagyon apró legyen)! A felszeletelt hagymára teszem az ecetet, sót, majonézt, olajat, és a tejet, ezeket elkeverem és beleteszem a lecsepegtetett salátát és jól átforgatom.
Valami isteni! 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése