- 1 kg laska gomba
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 4 ek (dobozos)paradicsomlé
- olaj kb ½ dl
- 2 csapott tk liszt
- 3,5 dl tejföl
- 0,5 dl tejszín (el is maradhat)
- 1 dl víz
- fűszerek ízlés szerint, az alábbiak tájékoztatók
- 2 tk só
- fél tk őrölt bors
- 1 tk Erős Pista
- 2 tk jó minőségű pirospaprika
- pici rozmaring (el is maradhat)
Elkészítés
1. A laskát szárától és a szennyeződésektől megtisztítom, majd felszeletelem csíkokra. Szűrőbe teszem, és vízsugár alatt lemosom, lecsepegtetem. (vigyázz, mert nagyon tele szívja magát vízzel, ha nem dolgozol gyorsan).
2. A hagymát és a paprikát nagyon apróra vágom, az olajon megfuttatom, ráteszem a gombát erre a pirospaprika kivételével az összes fűszert és addig főzöm alacsonyabb hőn, míg zsírjára lesül.
3. A lisztet a vízzel a tejfölt a tejszínnel elkeverem, majd összeöntöm. A gombát megszórom a pirospaprikával keverek rajta, majd beleöntöm a lisztes tejfölt és egyet hagyom rottyanni. Nokedlival tálalom, szerintem ezzel a legfinomabb!
2. A hagymát és a paprikát nagyon apróra vágom, az olajon megfuttatom, ráteszem a gombát erre a pirospaprika kivételével az összes fűszert és addig főzöm alacsonyabb hőn, míg zsírjára lesül.
3. A lisztet a vízzel a tejfölt a tejszínnel elkeverem, majd összeöntöm. A gombát megszórom a pirospaprikával keverek rajta, majd beleöntöm a lisztes tejfölt és egyet hagyom rottyanni. Nokedlival tálalom, szerintem ezzel a legfinomabb!
a nyers alapanyag
főzéshez előkészítvekészen van
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése