2013. január 22., kedd

Lencseleves

Hozzávaló
  • 25 dkg lencse (2 órára beáztatva)
  • 2 szál dundi sárgarépa (1 cm -s kockákra vágva)
  • 2 szál gyökér ( 1 cm-s kockákra vágva)
  • 1 fej vöröshagyma apróra darabolva
  • 10 - 15 dkg házi szalonna, sonka apró kockákra darabolva
  • 3-4 db babérlevél
  • petrezselyem aprítva + zellerszár egészben
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 tk sótlan ételízesítő
  • 1/4 mk bors
  • csipet chili
  • 2 ek olaj
  • 2 tk só
  • 2 - 3 l víz
 
  • 2 marék rizstészta
Habarás
  • 1 kispohár tejföl
  • 1 ek mustár
  • 2 ek liszt
  • ízlés szerint még ecet egy pici
Elkészítés

A gépet nyitott fedővel elindítom,  megpirítom benne a szalonnát, majd rádobva tovább a hagymát is. Kikapcsolom a gépet. Minden hozzávalót a gépbe teszek a tészta és a habarás kivételével majd jól elkeverem, a fedőt ráteszem és a SOUP = Leves programon megfőzöm a levest. Sípszó után leveszem a fedőt beleteszem a tésztát. Elindítom ismét a gépet pár perc alatt megfő a tészta, ezután behabarom a levest. Ha kell utána ízesítek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése