Hozzávaló
- 25 dkg lencse (2 órára beáztatva)
- 2 szál dundi sárgarépa (1 cm -s kockákra vágva)
- 2 szál gyökér ( 1 cm-s kockákra vágva)
- 1 fej vöröshagyma apróra darabolva
- 10 - 15 dkg házi szalonna, sonka apró kockákra darabolva
- 3-4 db babérlevél
- petrezselyem aprítva + zellerszár egészben
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk sótlan ételízesítő
- 1/4 mk bors
- csipet chili
- 2 ek olaj
- 2 tk só
- 2 - 3 l víz
- 2 marék rizstészta
Habarás
- 1 kispohár tejföl
- 1 ek mustár
- 2 ek liszt
- ízlés szerint még ecet egy pici
Elkészítés
A gépet nyitott fedővel elindítom, megpirítom benne a szalonnát, majd rádobva tovább a hagymát is. Kikapcsolom a gépet. Minden hozzávalót a gépbe teszek a tészta és a habarás kivételével majd jól elkeverem, a fedőt ráteszem és a SOUP = Leves programon megfőzöm a levest. Sípszó után leveszem a fedőt beleteszem a tésztát. Elindítom ismét a gépet pár perc alatt megfő a tészta, ezután behabarom a levest. Ha kell utána ízesítek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése