Hozzávaló
A leveshez
• 2 db dundi sárgarépa
• 1 db fehérrépa
• ¼ vagy egy kicsi zeller (15 dkg)
• 1 fej vöröshagyma
• 15 dkg karalábé
• 1,5 liter húsleves alaplé (kockából is lehet)+ ízlés szerint só
• olaj
• petrezselyem a szóráshoz
• 2 db dundi sárgarépa
• 1 db fehérrépa
• ¼ vagy egy kicsi zeller (15 dkg)
• 1 fej vöröshagyma
• 15 dkg karalábé
• 1,5 liter húsleves alaplé (kockából is lehet)+ ízlés szerint só
• olaj
• petrezselyem a szóráshoz
A galuskához
• 20 dkg csibemáj
• 1 db tojás
• só
• bors
• 1,5 ek zsemlemorzsa
• és annyi liszt, hogy nokedli sűrűségű legyen a massza
• ½ kisebb vöröshagyma reszelve vagy nagyon apróra vágva
• petrezselyem
• 20 dkg csibemáj
• 1 db tojás
• só
• bors
• 1,5 ek zsemlemorzsa
• és annyi liszt, hogy nokedli sűrűségű legyen a massza
• ½ kisebb vöröshagyma reszelve vagy nagyon apróra vágva
• petrezselyem
Elkészítés
1. A májat elkaparom, hozzáadom a tojást, sót, borsot, hagymát, petrezselymet a zsemlemorzsát és annyi lisztet, hogy nokedli keménységű masszát kapjak. Félreteszem.
2. A zöldségeket 1-1 cm darabokra vágom. A hagymát az olajon üvegesre pirítom közben a zöldségeket is hozzáadom, és párolom tovább egy kicsit. Majd felöntöm a húslevessel és felforralom, puhára főzöm
3. A forrásban (nem lobogó) lévő levesbe beleszaggatom a májgaluskát és készre főzöm. Petrezselyemmel megszórom és tálalható.
2. A zöldségeket 1-1 cm darabokra vágom. A hagymát az olajon üvegesre pirítom közben a zöldségeket is hozzáadom, és párolom tovább egy kicsit. Majd felöntöm a húslevessel és felforralom, puhára főzöm
3. A forrásban (nem lobogó) lévő levesbe beleszaggatom a májgaluskát és készre főzöm. Petrezselyemmel megszórom és tálalható.
Megjegyzés: Csibeaprólékkal vagy csibenyakkal is elkészíthető, de akkor a zöldségekkel együtt meg kell párolni egy kicsit a húst is, puhára főzni és utána beleszaggatni a galuskát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése