Hozzávaló
- 1.5 kg újkrumpli (nem akkor amikor nagyon zsenge)
- 20 dkg lecsókolbász
- 10-15 dkg lángolt kolbász
- 10 dkg húsos szalonna
- 10 db tojás
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 ek Ízvarázs ételízesítő
- ízlés szerint só még ha igényli
- 2 ek olaj
Elkészítés
Megfőzöm a tojásokat és megpucolom. A kolbászokat karikára szeletelem. A burgonyát meghámozom és egy edénybe karikázom nyersen!
A krumplira szórom az ételízesítőt, ha szükséges akkor a további sót (a
burgonya több sót igényel ahhoz, hogy ízletes legyen) és az olajat,
továbbá a karikázott kolbászt. Jól átforgatom.Levet fog ereszteni amit a
tejföllel kikeverve fel fogok használni. Fedeles edényt választok a
sütéséhez (jénai). Ebbe az edénybe teszem a burgonya 1/3 - át majd
rászeletelem a főtt tojásból 5 db-t. Megint a kolbászos burgonya
következik és a többi tojás, erre befedésként ismét a kolbászos
burgonya. Kikeverem a burgonya eresztett levét a tejföllel és ezt
ráöntöm az ételre. Tetejére kockázott húsos szalonnát teszek. Az edényt
lefedem és a hideg sütőbe tolom, amit 200 C° -a melegítek és az étel
tetejének pirosodásáig de mindenképpen a burgonya elkészültéig
sütöm!Finom szaftos lesz. Amikor kihűlt az étel a szaft is eltűnik.Ötlet Limara.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése