2013. január 26., szombat

Rakot krumpli kicsit másképp


Hozzávaló
  • 1.5 kg újkrumpli (nem akkor amikor nagyon zsenge)
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 10-15 dkg lángolt kolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 10 db tojás
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 ek Ízvarázs ételízesítő
  • ízlés szerint só még ha igényli
  • 2 ek olaj
Elkészítés
Megfőzöm a tojásokat és megpucolom. A kolbászokat karikára szeletelem. A burgonyát meghámozom és egy edénybe karikázom nyersen! A krumplira szórom az ételízesítőt, ha szükséges akkor a további sót (a burgonya több sót igényel ahhoz, hogy ízletes legyen) és az olajat, továbbá a karikázott kolbászt.  Jól átforgatom.Levet fog ereszteni amit a tejföllel kikeverve fel fogok használni. Fedeles edényt választok a sütéséhez (jénai). Ebbe az edénybe teszem a burgonya 1/3 - át majd rászeletelem a főtt tojásból 5 db-t. Megint a kolbászos burgonya következik és a többi tojás,  erre befedésként ismét a kolbászos burgonya. Kikeverem a burgonya eresztett levét a tejföllel és ezt ráöntöm az ételre. Tetejére kockázott húsos szalonnát teszek. Az edényt lefedem és a hideg sütőbe tolom, amit 200 C° -a melegítek és az étel tetejének pirosodásáig de mindenképpen a burgonya elkészültéig sütöm!Finom szaftos lesz. Amikor kihűlt az étel a szaft is eltűnik.Ötlet Limara.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése