Hozzávaló
1,20 – 1,50 kg kelkáposzta
2 zacskó tasakos rizs (25 dkg) vagy nem tasakos
2 zacskó tasakos rizs (25 dkg) vagy nem tasakos
Pörkölthöz
- 60 dkg darált hús vagy ízlésednek megfelelő (tarja, lapocka, comb pörköltnek való)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- késhegynyi őrölt bors
- 1 db zöldpaprika szeletelve vagy 3 tk darált paprika
- 2 db paradicsom darabolva
- ¼ tk majoránna
- 2 tk pirospaprika
- 3 ek olaj
- só (a darált paprika sótartalmát vedd figyelembe)
- ételízesítő a káposzta főzéséhez
Kenéshez és a tetejére
- 1,5 nagy doboz tejföl
- 1 egész tojás, pici só
- maradék kemény sajt (el is maradhat)
Elkészítés
A káposztát negyedbe vágom, leveleire szedem és leöblítem.
Majd sós ételízesítős vízben megfőzöm, leszűröm, lecsepegtetem.
Megfőzöm a rizst és ezt is lecsepegtetem. A főzővízbe sót és 1 ek olajat teszek.
A pörköltet elkészítem a húsból vagy a darált húsból.
A rizst és a pörköltet összekeverem, ez után rétegezem a hozzávalókat.
Olajat öntök az edény aljába, ráteszem a főtt káposzta felét majd az
összes rizses
húst, meglocsolom a ½ doboz tejföllel, majd ráteszem a káposzta másik
felét. Amikor ezzel készen vagyok a nagy doboz tejfőben elkeverem a
tojást és a pici sót és ezt öntöm az étel tetejére. Ha van otthon sajt
akkor ezt még a tetejére reszelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése