Hozzávaló
a tésztához
- 5 db tojás sárgája
- 25 dkg cukor (kristály)
- 1 dl víz
- 1 dl étolaj
- 25 dkg sima liszt
- 1 cs sütőpor
- 5 db tojás fehérje
- 1 ek kakaó por
- csipet só
a krémhez
- 2 cs puncs (vagy amit szeretnél) főzős pudingpor
- 8 dl tej
- 2 ek kristálycukor
- 2 cs van. cukor
az öntet
- 0,5 l tejföl
- 2 ek porcukor
- 2 cs van cukor
az öntet tetejére olvasztott tejcsokoládé vagy kakaópor
Elkészítés
1. A tojások sárgáját a cukorral vízzel és az olajjal jól kikeverem. Hozzáadom a sütőporral és a sóval elegyített lisztet. Ezzel is jól elkeverem, majd a tojások keményre vert fehérjét 2 részletben keverem a masszához. Az első adag fehérjével fellazítom a masszát a második fehérjét lágyan keverem bele. Kétfelé veszem a masszát. Az egyik marad sárga a másikba keverem a kakaót.
2. Megfőzöm a krémet. A 23 x 37 tepsit kiolajozom, beleöntöm a sárga majd erre rácsurgatom a barna tésztát és egy villával laza mozdulattal egy picit összekuszálom. A forró pudingot evőkanállal rárakosgatom a nyers tésztára. 150 - 160 C°-a előmelegített sütőben lassan sütöm ( 40 percnél tűpróbát végzek).
3. A még meleg tésztára rásimítom a tejfölös öntetet, hagyom kihűlni, utána a hűtőbe teszem, hogy a puding még jobban megkössön.
4. Olvasztott csokit csurgatok rá vagy enyhén kakaóporral megszórom. Ha megdermedt a csoki akkor szeletelhető. Mutatós, puha, ízletes, gyors sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése