Hozzávaló
- 1,6 kg augusztusi burgonya (nem új, de nem is öreg még)
- 20 dkg húsos, füstölt, házi császárszalonna
- 30-40 dkg tarja csont nélkül
- 20 cm -s lecsókolbász (el is maradhat)
- 2 nagy fej vöröshagyma (lehet lila is)
- 2 db paprika (piros, zöld)
- brassói fűszerkeverék vagy (fokhagyma, só, bors, majoránna )
- só
Elkészítés
3x3-s darabokra vágom a burgonyát, és a hagymát. A húst és a szalonnát
kisujjnyi darabokra szeletelem. A kolbászt hosszában felezem majd
szeletelem. A paprikákat csíkokra vágom magház eltávolítás után.
A szalonnát megpirítom és a tepsire teszem amiben sütni fogom az ételt. A
visszamaradó zsíron a szeletelt húst fűszerezés nélkül 10 percig magas
fokon sütöm, többször megkeverve, beledobom a kolbászt a paprikát majd
ez is mehet a tepsire. Tepsire öntöm a kockázott burgonyát, megszórom a
fűszerrel és a sóval, jól átkeverem az összes anyagot, lefedem és mehet
kb 30-40 percre az előmelegített sütőbe 200C°- sülni.
Ha tányérra szedem teszek rá
1. apró kockára vágott savanyú uborkát és reszelt sajtot. Vagy
2. apró kockára vágott ananász befőttet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése