Hozzávaló
- 60 dkg liszt
- 25 dkg reszelt sajt
- 25 dkg ráma margarin
- csapott teáskanál őrölt kömény (ha szereted egészben is bele lehet tenni)
- 2 dl (20 dkg) tejföl
- 2 XL -es egész tojás
- ízlés szerint só ( én 3,5 csapott tk sót tettem bele)
- bő fél tk szódabikarbóna
Elkészítés
A hozzávalókból egy kellemes, puha tapintású, nem ragadós tésztát állítok össze a késes aprítóval. Pikk-pakk összeállítja a gép! Egy tálcára, diónyi gombócokra osztottam a begyúrt tésztát. Felfűtöttem a sütőt. A gombócokat egyenként, szép piros - ropogósra sütöm.Ebből az adagból 60 db lett. Ha van türelmed, akkor cseresznye nagyságú tésztákat is süthetsz.
Ezzel a készülékkel gyártom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése