Hozzávaló
- 1 kg Bl 55 liszt
- 5 dkg élesztő
- 6 dl forró víz
- 3 tk só
- 2 tk kristálycukor
Elkészítés
A dagasztóba teszem a száraz anyagokat, majd a felforralt, de már nem lobogó vízzel bedagasztom a kenyeret. Ha kézzel készíted vigyázz mert nagyon forró a tészta! A dagasztóból kiveszem, kézzel átgyúrom, megformázom. Papírozott a kenyér alatt lisztezett tepsire teszem, keresztbe bevágom, olajjal vékonyan lekenem, fóliával letakarom és 30 percet kelesztem. Hideg sütőbe teszem és 200 C°-a kapcsolom a sütőt majd 50-55 percig sütöm a kenyeret. A sütőbe teszek kis edénybe forró vizet és ez egész végig a sütőben marad. Ha kihült akkor vágom meg. Lehet fél adagból is sütni. Forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése