Hozzávaló
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 2 dl olaj
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 3-4 csapott tk só
- 1 egész tojás + 1 db sárgája
- 10 dkg sajt a tésztába + a szóráshoz
- Kenéshez a megmaradt fehérje
Elkészítés
A sajt kivételével az összes anyagot bedagasztom és letakarva 45 percig kelesztem. Majd ujjnyi vékonyra nyújtom, megszórom a reszelt sajttal. Mint a beiglit feltekerem, 10 percet pihentetem letakarva. Másfél ujjnyi vastagra nyújtom majd 4 - 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrom. Papirral bélelt tepsire teszem, közben előmelegítem a sütőt 180 C ° -a. A tepsin még 15 percet pihentetem. Fehérjével lekenem, sajttal megszórom és tolom a sütőbe 25 percre, de mindenképpen addig amíg szép színt nem kap. Kecskés Irénkétől származik a recept.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése