Hozzávaló
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 2 dl olaj
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 2 csapott tk só
- 1 egész tojás + 1 db sárgája
Szükséges még
- kenéshez a megmaradt fehérje
- töltelék lekvár ( de lehet más is)
- szórás porcukor
Elkészítés
Az összes anyagot bedagasztom és letakarva 45 percig
kelesztem. Majd ujjnyi vékonyra nyújtom. Lehetőleg szögletesre sikerüljön a nyújtás. 8 x 8 - s négyszögekre vágom fel a tésztát, mjd tetszés szerinti töltelékkel töltöm. Jelen esetben szilvalekvár. Papirral
bélelt tepsire teszem, közben előmelegítem a sütőt 180 C ° -a. A tepsin
még 15 percet pihentetem. Fehérjével lekenem és
tolom a sütőbe 25 percre, de mindenképpen addig amíg szép színt nem kap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése