Hozzávaló a tésztához ( 3 db rúd lesz) az asztal mérete 60 x 100 -as
- 50 dkg sima liszt
- 5 dl kézmeleg víz (+ - lehetséges)
- 1 tk só a vízben feloldva
- zsír a tészta tetejének kenéséhez
Töltelékek 1 db rúdra elegendőek
1. Meggyes mákos
- 12,5 dkg darált mák
- 2 ek Xillit
- 1/2 ek vaníliás cukor Xillitből
- 25 dkg magozott meggy
- olaj és zsemlemorzsa a töltelék alá
2. Meggyes túrós
- 25 dkg túró
- 1/2 citrom reszelt héja
- 20 dkg magozott meggy vagy bármilyen befőtt
- 2 ek tejföl
- 1 egész tojás melynek fehérjét habnak felverni
- 2 ek Xillit
- 1/2 ek vaníliás cukor Xillitből
- 1 ek búzadara
- olaj és zsemlemorzsa a töltelék alá
3. Káposztás
- 1 kg fejes káposzta apróra reszelve
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 2 ek olaj
- 1 ek cukor
- ízlés szerint só és bors
- zsemlemorzsa a töltelék alá
4. Sós túrós egyszerűen
- 25 dkg túró jól áttörve
- 2-3 ek tejföl
- 1,5 ek búzadara
- 1 egész tojás fehérje habnak felverve
- 1 - 1,5 tk Himalája só
- olaj és zsemlemorzsa a töltelék alá
Elkészítés
A dagasztógépbe teszem a lisztet, amire folyamatos keverés mellett folyatom a sós vizet. A gép egy kellemes tésztát állít össze, amit én magam kézzel még tovább dagasztok egy kicsit. Majd 3 darabra osztom a tésztát és egy jól belisztezett felületre teszem, tetejüket alaposan bekenem zsírral. (majd nyújtás előtt is). 2 órára letakarva a konyhapulton hagyom. Egyenként papírvékonyra nyújtom, körbe a vastagabb szélét leszedem, hagyom egy picit szikkadni a tésztát majd meglocsolom olajjal, megszórom zsemlemorzsával vagy olajos tejföllel. Ráteszem a tölteléket és szépen a terítő segítségével feltekerem. Olajozott - zsírozott tepsire teszem tetejüket lekenem olajjal és 200 C° előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. Nálam 25 perc volt.
Videó a tészta készítéséről itt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése