Hozzávaló
- 1 kg friss vagy mirelit borsó
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 ek olaj
- 3 tk só (Himalája)
- 3 tk cukor (Xillit)
- 4 tk ételízesítő sótlan (házi)
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva
- 1/4 tk őröltbors
- csapott tk pirospaprika
- 1-2 gerezd paradicsom (el is maradhat)
- csipet majoranna
- 3 mérőpohár víz
- a habaráshoz: 1 dl tejföl - 4 ek liszt - 1-2,5 dl tej
Feltétnek most 3 pár lekarikázott virslit főztem bele. Az elkészített főzelékkel csak egy pillanatig főtt együtt.
Elkészítés
A fedő nélküli gépben az olajon megdinszteltem a hagymát majd rátettem a mirelit borsót és ezzel együtt pároltam egy kicsit. Rátettem a borsóra a habarás kivételével az összes hozzávalót, lezártam a gépet és a RICE -rizs programot elindítottam. Lejáratkor a fedőt eltávolítottam és behabartam a főzeléket, beletettem a karikázott virslit is és összeforraltam. Tálalható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése