Hozzávaló
- 4 kg illatos magyar eper
- 10 x 4 ek Xillit vagy kristálycukor
- 10 x 720 ml -s befőttes üveg
- szűrt víz - bubimentes ásványvíz - csapvíz
- 10 x csipet aszkorbinsav
Elkészítés
A megtisztított epret folyó víz alatt alaposan megmostam (nem sokáig áztattam), majd az előre elmosott, mikróban csírátlanított üvegekbe szépen elrendeztem (inkább finoman rázogattam, hogy a helyére kerüljenek a szemek). Mindegyik üveg tetejére 4 ek. Xillitet és egy csipet aszkorbinsavat tettem, feleresztettem vízzel alaposan lezártam, meggyőződve róla, hogy nem folynak, betettem az automatába és 75 C° -on 25 percet dunsztoltam. Az asztalon kihűlnek majd mehetnek a helyükre.
Remek színe van, remélem az automatámban nekem is sikerül ilyen szépre.
VálaszTörlés